Реклама / Ads
45| 7497 |07.01.2013 НОВИНИ

Струва ли си да плащате за bTV?

.
Близо една седмица продължава сагата около излъчването на bTV в мрежата на Булсатком.
 

Телевизията възкреси рекетьорските прийоми от 90-те години извивайки ръцете на сателитни и кабелни оператори поставяйки непосилни условия за предоставяне на сигнала си заедно с непродаваемите си клонинги от медийната група.

По неофициална информация ултиматумът на bTV е сателитният оператор да плаща 6.80 лв. на всеки абонат за пакета програми, голяма част от които са негледаеми и търпят истински провал. Най-драстичен е спадът в гледаемостта на bTV Action, чийто лица вкупом напуснаха bTV и предпочетоха работата в ТВ7.

От bTV продължават да настояват, че Булсатком има 35% пазарен дял, а послушни „експерти“ изчисляват, че абонатите на оператора са около 1 млн. Това означава, че телевизията иска да закърпи изтънелия си бюджет от провалените си медийни проекти като „Къде е Маги“ и „Домашен арест“ с 6,8 млн. лв и то всеки месец.

Логично е, че ако Булсатком се огъне на мутренския подход в преговорите с bTV трябва да избие по-високата тарифа като натовари с това сметките на своите клиенти. Въпросът обаче е струва ли си да се плаща допълнително за на практика безплатна ефирна телевизия. Трябва ли зрителите да бъркат по-дълбоко в джобовете си, за да получат програма, в която изобилстват ориенталски сериали?

Въпреки лавината от ПР-съобщения от страна на bTV, абонатите на Булсатком по никакъв начин не са се почувствали „ограбени“ от липсата на телевизията в мрежата, няма и отлив на клиенти от сателитния оператор. Дори напротив – мрежата изобилства от негативни оценки за медията, която продължава да мами с измислени „рейтинги“, удрящи в земята конкуренцията, която се излъчва навсякъде.

След като се замесиха в незапомнен скандал сега от bTV остава да поискат от интернет доставчиците повишаване на таксите, защото по този начин програмата на телевизията може да се гледа онлайн. Все пак директора на СМЕ, който се разпорежда в bTV, Адриан Сърбу е бивш агент на румънските тайни служби. А когато в търговските преговори се намеси милиционерщината може да се очаква само едно – извиване на ръце и рекет.

novini.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5316 |19.10.2012 Дянков успокоява: Лихвите по разплащателни сметки-необлагаеми . 15| 6233 |17.08.2012 Бензинът удари исторически рекорд - А 95 струва 2,74 лв. . 31| 8145 |17.08.2012 50 хил. струва поръчката „Да изчистим учебниците от Ботев” . 29| 7383 |21.07.2012 500 000 лв струва свободата на бизнесмена Огнян Донев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads