Реклама / Ads
1| 6824 |13.12.2012 НОВИНИ

Студ скова страната, големи преспи в Североизточна България

.
Четири отрицателни температурни рекорда са регистрирани тази сутрин в страната, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.
 


Най-студено е било тази сутрин в Кюстендил - минус 19 градуса. Там е подобрен температурният рекорд от 1973 г., когато термометрите са отчитали минус 13,9 градуса.
 

В Благоевград температурата тази сутрин е била минус 13,5 градуса. Предишният температурен рекорд е от 1945 г. - минус 12 градуса.

В Казанлък тази сутрин са измерени минус 14,8 градуса. Предишният рекорд е от минус 14,3 градуса през 1945 година.
 

В Монтана също е подобрен отрицателният температурен рекорд. Там термометрите днес са сочили минус 11,8 градуса, докато рекордът от 1991 г. е минус 9 градуса.
  

Тази сутрин минималните температури в страната са били предимно между минус 5 и минус 10 градуса.

 Усложнена е обстановката в Североизточна България заради снегонавявания и поледици. В област Силистра пътищата по третокласната пътна мрежа са труднопроходими, заради непрекъснатите снегонавявания, които образува силния вятър. Препоръка към водачите на автомобили е - да не се предприемат пътувания из, от и към областта, докато не стихне вятърът, и не се нормализира обстановката. Проблемни остават участъци по пътищата в общините Главиница, Дулово и Ситово. По тази причина са отменени занятията в училищата в Ситово и Главиница.


Повече от 40 автомобили са били изтеглени тази нощ по пътищата в област Силистра, съобщи директорът на Областното пътно управление в Силистра Иван Иванов. Сред тях са 5 автобуса и 10 тира. Всички „тапи“ са образувани заради първоначално аварирали тежкотоварни автомобили. При всички тях са установени износени протектори на гумите, липса на вериги и въжета за изтегляне от преспите. Докато се опитват да изтеглят тежкотоварни автомобили са аварирали и три машини на снегопочистващатата фирма. Областният управител разпореди – на шофьорите на закъсали автомобили, които не спазват полицейските разпореждания, да се пристъпва към налагане на санкции.


Второкласният път II-23 Русе - Кубрат временно се затваря за движение поради снегонавяване и с цел почистване. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.  Поради почистване на снегонавяванията по пътното платно се спира за движение за всички моторни превозни средства път II-49 -Търговище – Разград – Кубрат – Тутракан.


Поради усложнената зимна обстановка, с умерен до силен вятър има ограничение за движение път I-2 Русе – Разград – Шумен в участъка от гр. Разград до гр. Русе за тежкотоварни автомобили като се пропускат по 10 товарни автомобила през определен период.
 


 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5950 |05.11.2012 Най-големият бардак в Европа отваря врати до година . 14| 5064 |05.11.2012 Б. Велчев: Големите организирани престъпни групи в България вече ги няма . 4| 6502 |16.10.2012 Данък и върху големите печалби от хазарт . 9| 5235 |07.10.2012 Българите - сред големите работяги на Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads