Реклама / Ads
0| 5606 |26.05.2011 НОВИНИ

БГ студенти "атакуват" парламента в Страсбург

.
На 27 май, петък, София ще бъде домакин на първото Национално студентско евросъстезание. 45 студенти от 8 елитни български университети ще се изправят пред жури с участието на двама евродепутати, за да дебатират по темата "Променящата се роля на Европейския парламент в европейските политики и глобализиращия се свят".
 

Форумът е организиран от Информационното бюро на ЕП в България. Целта на организаторите е състезанието да се превърне в платформа за обмяна на мнения и дебат между студентите по актуални теми от дневния ред на ЕП и ЕС. Участниците ще имат и възможност още в петък да се срещнат и разговарят директно с членове на Европейския парламент, участващи пряко в подготовката на решенията на ЕП, както и с експерти.

Според регламента състезанието, което ще се състои в сградата на Информационното бюро на ЕП в София, ще протече на два кръга. Първият започва в 10 часа сутринта и ще представлява тест от 60 въпроси с различна степен на трудност, на които трябва да бъде отговорено за 90 минути. В теста ще участват всички състезатели от всички отбори от по 5 души. Вторият кръг е дебат по една от няколко предварително анонсирани теми между представители на три отбора-финалисти, получили най-висок брой точки от първия кръг. Вторият кръг започва в 13,30 часа на 27 май и е открит за медии и публика.

За голямата награда ще се борят представители на Софийски университет, УНСС, НБУ, Пловдивски университет, Икономически университет - Варна, Русенски университет, Американския университет, Югозападен университет "Неофит Рилски". Сблъсък за ролята на Европейския парламент ще определи най-добрите европеисти, а отборът-победител ще присъства на сесия на ЕП в Страсбург през септември.

Победителят ще бъде определен от жури с председател българският евродепутат д-р Андрей Ковачев (EНП, ГЕРБ) и състав: колегата му в ЕП Димитър Стоянов (Независими, Атака), Виолета Симеонова Станичич, ръководител на Информационното бюро на Европейския парламент в България, Милена Милотинова - журналист и медиен експерт и Пейо Сизов от Европейското младежко движение - България.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 9306 |25.05.2011 "Каменица" осъди България в Страсбург . 42| 5863 |11.05.2011 Станишев хвали правителството си, анатемосва ГЕРБ пред студенти . 16| 5633 |11.05.2011 Лобита на мобилните оператири се скараха в парламента . 10| 5544 |10.05.2011 Страсбург ни нахока заради продължителността на делата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads