Реклама / Ads
53| 6319 |10.11.2013 НОВИНИ

Студентите на Поход на справедливостта

.
Източник: Булфото
Общонационален протест под надслов „Поход на справедливостта” организират „Ранобудните студенти” от 11.00 часа в столицата. Протестът ще започне от стълбите на Ректората на Софийския университет, се казва във фейсбук страницата на групата. Протестът съвпада с датата, на която се навършват 24 години от началото на прехода от комунизъм към демокрация.
 

В съобщението се казва още:
Излизаме, за да окупираме узурпирана България!
Излизаме, защото е несправедливо заплатите и пенсиите да са по-малки отколкото политическият и икономическият каймак харчи за един обяд.
Излизаме, за да се противопоставим на бедността и безработицата.
Излизаме, защото мястото на мафията не е в управлението.
Излизаме, защото сме против потъпкването на обществения интерес в името на олигархичния.
Излизаме, за да не емигрираме.
Излизаме, за да отхвърлим образованието, което ни прави роби, а не свободни. Излизаме, защото не можем да търпим унищожението на природата. Излизаме сега, докато не е дошъл гладът и не са спрели тока.
Излизаме преди да сме станали висококвалифицирани просяци.
Излизаме, за да кажем „стоп” на неумолимото превръщане на здравеопазването в привилегия.
Излизаме, за да покажем, че има алтернатива отвъд партиите: гражданите са властта – ние сме суверенът. Ако не искате да продължавате да живеете както досега:
ПРОТЕСТИРАЙТЕ, ОКУПИРАЙТЕ, СТАЧКУВАЙТЕ!

Напук на всеобщото мнение ние не довършваме започнатото дело. Напротив, ние започваме нещо ново. Нямаме само памет, но и визия. Заставаме зад:

1. Отговорна държавна политика в образованието, която да стимулира и изисква изграждането на независими и критично мислещи личности, а не на апатични изпълнители.

2. Изграждане на независими държавни институции, работещи в полза на обществото, а не обслужващи частни олигархични или партийни интереси;

3. Създаване на адекватни дългосрочни стратегии за развитие на всички сфери от обществения живот и приемственост в прилагането им;

4. Допускане до висши държавни длъжности само на доказали се професионалисти, чиито действия да се ръководят единствено от интересите на суверена;

5. Прекратяване на системната практика държавните медии да се използват за партийна пропаганда и конструиране на псевдореалност.

6. МОРАЛ и ОТГОВОРНОСТ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 5432 |06.11.2013 Министър Клисарова към студентите: Заповядайте, да ви чуем ! . 38| 5311 |05.11.2013 Плевнелиев: Протестът на студентите е знак за промяна . 6| 5611 |05.11.2013 Студентите от ВТУ с искане: Да се увеличи субсидията за вузовете 25 на сто . 21| 5007 |05.11.2013 Клисарова се срещна със студентите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads