Реклама / Ads
37| 6261 |30.06.2013 НОВИНИ

Сугарев: Орешарски ми се обади да спра стачката, но отказах

.
Днес е петият ден. Добре съм. В началото на гладната стачка човек се чувства добре. Имаме абсолютно марионетно правителство, разхождат се шпицкоманди и арестуват хора. Не можем да живеем в такава държава.
 

Товаа заяви Едвин Сугарев в предаването „На светло“ по Нова телевизия, включен във видеовръзка от дома си. Той обяви, че иска да покаже, че нещата са на живот и смърт.

Той посочи, че всеки човек има различни възможности да продължи да гладува. И даде за пример затворниците от ИРА, които починали между 60-ия и 70-ия ден на гладуването си.

Сугарев сподели, че Пламен Орешарски му се е обадил с молбата да прекрати гладната стачка, но той е отказал категорично. "Ще гладувам докато постигна целите си, които обявих в своето отворено писмо."

Водещият Милен Цветков, гост в студиото в „На светло” заяви, че не разбира този драматизъм. "Не смятам, че крайните форми трябва да бъдат използвани. Всеки един може да реши да гладува докато, да речем, кметицата на Община Оборище не си подаде оставката, защото съм недоволен, защото много съм чакал там", каза още Цветков.

Журналистката Илиана Беновска е на мнение, че напоследък всички анализират протестите и забравят да анализират това, което правят политиците. "Не анализираме защо БСП и ДПС търпят това явление наречено Волен Сидеров. Ситуацията в страната не е опасна, защото няма единоборство на големи идеи", смята още тя.

Не знам дали ситуацията в страната е опасна, но е тревожна, защото виждаме по площадите много различни хора, заяви Силвия Великова от БНР.

Сугарев заяви, че е учуден от късогледството на събеседниците на Кулезич. "Как да не е опасна ситуацията, като правителството зависи от един напълно налуден тип. Как да не опасна, като се концентрира един много голям силов ресурс в ДАНС", попита той.

Според Беновска нашите протестиращи ще се научат да протестират, но опозицията и управляващите не са годни да управляват. Това ще доведе до една латентна форма, каза още тя. По думите й ние нямаме професионални политици, те се зараждат и се издигат. Попитан как вижда развоя на нещата, ако Орешарски не подаде оставка, Сугарев заяви, че ще му носят карамфили на гроба.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 85| 5599 |29.06.2013 Гладуващи в подкрепа на кабинета „Орешарски” си предават щафетата . 66| 5971 |27.06.2013 Орешарски: Няма оставка, докато НС ме подкрепя! . 24| 5331 |27.06.2013 Орешарски: Внимаваме с кандидатурата за шеф на ДАНС . 26| 6839 |27.06.2013 Евгений Бакърджиев: Орешарски е на прага да хвърли оставка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads