Реклама / Ads
12| 5325 |17.11.2010 НОВИНИ

И Сугарев праща Филчев на Темида

.
Едвин Сугарев
Заради прокурорски чадър толкова много време не беше свършено нищо по въпроса за връзката между главния прокурор Никола Филчев с две убийства от началото на века, заяви Едвин Сугарев.
 

Надявам се, че тези дни бившият главен прокурор ще бъде арестуван и ще бъде подведен под отговорност, посочи той.

"Така или иначе ще му се наложи да се разходи до съда, след като е употребил спрямо мен израза "клозетен драскач". Аз още сега ще се обадя на своя адвокат и ще заведа дело срещу него, като ще поискам в хода на това дело да бъде и психиатрично освидетелстван, за да се види изобщо може ли да носи отговорност", коментира Сугарев.

Просто не е вярно, че Филчев е бил по-близък с ген. Атанас Атанасов, отколкото с Алексей Петров, посочи той пред БНР.

"Срещите му с Алексей Петров са много чести и той разчиташе на практика на защитата на баретите поради някои свои психологически особености, свързани със страхова психоза. Освен всичко им правеше доста услуги. На практика се получи нещо като престъпен триумвират, съставен от Алексей Петров, Никола Филчев и Филко Савов, който беше шеф на реално действащите барети по това време. Това бяха хора, които никой не смееше да пипне, и те доста свободно боравеха в своите операции", твърди Сугарев.

Според него си е личало, че Филчев е бил абсолютно неадекватен за функциите, които е изпълнявал като главен прокурор, след като е освободил поста.

"Вместо да бъде оставен по живо и по здраво да си кара пенсията обаче, беше изпратен като посланик на България. Аз не бих се учудил, ако човекът, който го отдалечи от България по този начин, е човекът, който е поддържал и по-нататък чадъра върху неговите дела", посочи той и уточни, че става въпрос за президента Георги Първанов.

Освен с тези събития Първанов може да е свързан и с Алексей Петров, каквито догадки неведнъж вече се изказаха и според мен са доста обективни, добави Сугарев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5025 |17.11.2010 МВР-шефът: Няма никакво обвинение срещу Филчев . 34| 7073 |17.11.2010 Филчев навсякъде: Атанасов вкарва думи в устата на бедната женица Нанка Колева . 23| 6991 |16.11.2010 Н. Филчев: Я. Дачков е клозетен драскач! . 23| 8435 |16.11.2010 Филчев проговори: Цветанов изпълнява задачи от посолството на САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads