Реклама / Ads
38| 5522 |26.09.2013 НОВИНИ

Е. Сугарев: Сегашната 3-на коалиция е извратена

.
Едвин Сугарев
Не бих гласувал толкова голям кредит на доверие за Реформаторския блок, защото те не са казали, ако влязат в средващия парламент, какво ще правят там.
 

ГЕРБ очевидно избират тактическия ход да покажат, че това правителство няма собствено мнозинство и то зависи изцяло от Атака, нещо за което се говори и в Европа, каза по НТВ Едвин Сугарев. Това за пръв път се случва, но то не означава, че вотът няма да се проведе, смята той. Всичко това е ясно за политици и коментатори, но трябва да стане ясно за всички. За този вот има сериозни основания, обяви той.

ГЕРБ ще бере плодове от избирателите си, смята социологът А. Райчев. И той смята, че няма лошо в такъв ход, предприет демонстративно от опозицията. Не смятам, че има проблем с формата, тя е интересна, оригинална, привлича внимание, проблемът е със съдържанието, констатира той. Въпросът за легитимността на Борисов е по кой въпрос той привлича внимание. Това е опит на Борисов да остави чувството, че той е паднал от власт, но за малко, а това е груба грешка. Те седят в хипотезата, която е истерично състояние, че са паднали за кратко. Той ги държи с истеричното чувство, че всеки момент ще се върнат във властта, за да удържи процентите си, разясни социологът.

Форма на сътрудничество между ГЕРБ и Реформаторския блок е безусловно необходимо. Формулата трябва да е: Всички срещу настоящата 3-на коалиция, защото тя е извратена, каза Сугарев. Той прие тезата, че ГЕРБ има нужда да държи процентите си, но не се съгласи, че те падат под 20%. Има огромна критична маса от хора без политическа опора, каза той. Не бих гласувал толкова голям кредит на доверие за Реформаторския блок, защото те не са казали, ако влязат в средващия парламент, какво ще правят там. Това е форма на политическо оцеляване, смята общественикът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 4773 |11.09.2013 Летял съм до Луната? А тройната коалиция до Нептун и Плутон! . 104| 8345 |05.09.2013 Едвин Сугарев: Няма да гласувам за Реформаторския блок, ако не получа ясни отговори . 11| 5787 |03.09.2013 А. Найденов: Никой не ни е канил в Коалиция на желаещите за Сирия . 38| 5422 |24.08.2013 Едвин Сугарев: СДС и ДСБ да се саморазпуснат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads