Реклама / Ads
14| 7195 |29.06.2011 НОВИНИ

Сумиста дава акъл на съда, плаши Цветанов с флашки

.
Третият ден от делото срещу "Киларите", гледано в Шуменския окръжен съд и отразено от медиите като "скандално", започна с изявление на Петър Стоянов-Сумиста, че "иска честен и справедлив процес".
 

В съдебната зала соченият от прокуратурата за организатор на групата за поръчкови убийства "Килърите" Стоянов  обяви, че има флашка със запис на среща между вътрешния министър Цветан Цветанов, председателя на Шуменския окръжен съд Нели Батанова и окръжния прокурор на града Ася Петрова, състояла се във варненски хотел на 24 юни. По думите му на въпросната среща тримата са се разбрали групата на "Килърите" да бъде осъдена преди изборите.

Батанова отрече за срещата, въпросният ден била на работното си място в Шуменския съд.

В третия ден Суминста призова още Висшия съдебен съвет (ВСС) да провери шуменския съдия Димчо Луков заради решението му да остави всички подсъдими да седят с белезници в залата.

„Моля, Висшия съдебен съвет да се сезира преди присъдата на Шуменския окръжен съд, тъй като той веднъж вече стана за смях пред Европа”, заяви Стоянов преди началото на заседанието и допълни: „9 часа с белезници, дали в Страсбург ще го допуснат”.

Още в първия ден на протеста председателят на съдебния състав Димчо Луков отказа да уважи искането на защитатана шестимата обвиняеми, белезниците на клиентите им да бъдат свалени в съдебната зала.

Вчера частните защитници на шестимата обвиняеми се завърнаха в съдебната зала, след като вчера я напуснаха демонстративно в знак на протест, че клиентите им трябва да стоят с белезници по време на процеса. Подсъдимите отново бяха с белезници. Въпреки направеното искане да не се чете обвинителния акт, съдът постанови да се прочетат всички 150 страници от него. По време на заседанието се проявиха и симптоми на влошаване на здравето у някои от подсъдимите.

По време на днешното заседание водещият прокурор продължи с четенето на обвинителния акт от 150 страници.

Делото "Килърите“ ще се гледа във всеки работен ден до началото на съдебната ваканция. Подсъдимите - Петър Стоянов–Сумиста, Васил Костов – Васко Кеца, Янко Попов – Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев - ще отговарят пред съда за покушенията срещу шуменския бизнесмен Румен Рачев, адвокат Петър Лупов и смятания за дясна ръка на енергийния бос Христо Ковачки – Борислав Георгиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 5632 |28.06.2011 БСП плаши Бойко със зли кучета . 18| 10057 |27.06.2011 Циркове по делото "Килърите", адвокати сравниха Пешо Сумиста с Левски . 26| 6060 |14.06.2011 Цветанов: Нямаше да атакуват Янева, ако беше близка на Ал. Петров или на Сумиста . 26| 5355 |08.06.2011 Атака плаши ГЕРБ с опозиционни действия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads