Реклама / Ads
12| 7116 |05.07.2011 НОВИНИ

Сумиста продавал манекенки от „Визаж” за секс

.
Сумиста влиза в съда
Това стана ясно от свидетелски показания по делото срещу „Килърите”. Велизар Младенов, шофьор на Петър Стоянов – Пешо Сумиста, разказа пред магистратите, как боса го карал да отведе три манекенки от „Визаж” в Бургас и да ги достави на съответни лица.
 
Търговията с красавиците се вършела от септември 2009 г. до март 2010 г.
Жени Калканджиева, която в момента е заета с участие в „Черешката на тортата” на Нова телевизия, бе доста изненадана от информацията. „Не знам за такова нещо. Не познавам този човек Сумиста освен от телевизионните репортажи. Всяко момиче може да се представи, че е манекенка от „Визаж”, за да си вдигне цената. Аз няма как да следя или да спра подобно нещо. И други са злоупотребявали с името на агенцията. В агенцията има над 150 момичета и аз не съм в състояние да следя какво прави всяко от тях през свободното си време”, коментира Калканджиево.
Велизар Младенов обаче бе категоричен, че Сумиста се е занимавал активно с рекет и е осигурявал проститутки за баровци в различни райони на страната. Шофьорът каза още, че на три пъти е купил общо осем симкарти за мобилни телефони. Две дал на Петър Стоянов, а три – на обвиняемия Васил Костов заедно с телефон. Три от картите дал на другия свидетел Лозан Цеков.
Тъй като картите били на името на Младенов и на негов близък, Лозан Цеков му казал, че могат да го потърсят от полицията, за това, когато замине за Испания. Парите за пътуването били осигурени от Сумиста.
В съда Младенов разказа още, че в началото на 2010 г. една нощ между 2-3 часа Лозан Цеков го събудил и му обясни, че трябва да запалят микробус, намиращ се в село Железница, Софийско. Но когато стигнали на мястото, бусът вече горял. Този инцидент вече е потвърден и от други свидетели.
В същото време обвиняемите по “Килърите” отново поискаха да им бъдат свалени белезниците в съда и заплашиха със съд Страсбург за нарушени човешки права. Магистратите оставиха искането без уважение.
Обвиняемият по делото „Килърите“ Петър Стоянов-Сумиста поиска да зададе 40 въпроса на свидетеля Боян Джамалов. Молбата си Стоянов отправи, докато даваше обяснения във връзка с показанията на Джамалов от досъдебното производство, които в петък бяха приобщени към делото, тъй като свидетелят отказа да говори в съдебната зала, защото бил заплашван.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5032 |04.07.2011 40 въпроса подготвил Сумиста за свидетел . 14| 7193 |29.06.2011 Сумиста дава акъл на съда, плаши Цветанов с флашки . 18| 10048 |27.06.2011 Циркове по делото "Килърите", адвокати сравниха Пешо Сумиста с Левски . 26| 6053 |14.06.2011 Цветанов: Нямаше да атакуват Янева, ако беше близка на Ал. Петров или на Сумиста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads