Реклама / Ads
33| 34761 |05.07.2020 ГЛАСЪТ

Суперстар Гешев тревожно си противоречи, кукловодите притеснени

.
Гешев в Гоцето... Източник: БГНЕС
В Гоце Делчев, родно място на известната Сийка Милева, главният прокурор Иван Гешев отговаря на журналистическо питане за чатовете от телефона на Пламен Бобоков и някои тези на бизнесмена. Нарече изявлението на Бобоков ”творчество”, което не следи, но след това каза за нашата и световната история:
 

Имало е комуникации с всякакви лица от всякакви позиции в държавата. Самият господин Бобоков по същество е признал едно нещо - че съществува задкулисие и той участва в това задкулисие, говорил е за връзки, че това е нормално и така функционират нещата в България. Той е признал на практика за една паралелна държава, в която той участва. Ето това прокуратурата иска да прекрати. И аз, докато съм главен прокурор, ще направя всичко възможно да го прекратим. Това, което искаме да прекратим, е хора с пари, със стотици милиони, да си купуват медии, политици, политически партии, за да продължават да крадат безнаказано, както са го правили 30 години. В резултат на това хората живеят по начина, по който живеят - с мизерни пенсии. От българските граждани са откраднати милиарди“.

И допълни: „Медиите канонизират тези бизнесмени. И ги канонизират не защото ги обичат, а защото им се плаща. Съветвам българските граждани да гледат кой какво прави, а не какво пише“.

Гешев подчерта още, че проблемът е, че в затворите „не влизат хората, които разполагат с пари, власт и влияние, там където им е мястото. Влизат социално слаби, които нямат финансов ресурс да плащат на медии, на скъпо платени адвокати, а те не могат да се защитават“.

 

Прокуратурата, според Гешев, иска да прекрати паралелната държава. Значи прокуратурата признава, че има такава. Има, но Цацаров, лудия Макс не знаели, а Гешев чак сега разбрал от Пламен Бобоков. Трогателно.

 

Щял да прекрати хора със стотици милиони да си купуват медии и политически партии, за да крадат безнаказано.

 

Знаем кои бизнесмени има предвид Гешев, но нали са обвиняеми и със запорирани сметки? Ако прокуратурата знаеше поне за 1 лев, вкаран от въпросните предприемачи в опозиционно настроена медия, вече щеше да се е вдигнал шум до небесата.

 

За стотици милиони си купи Нова тв Кирил Домусчиев. И брат му. Но тя защитава властта и главния прокурор по схемата 24/7. Ако някой твърди, че не е така, да посочи поне един критичен материал за Гешев, Горанов, Борисов, Доган, Пеевски, Данчо Ментата и пр.

С милиони си играе и Д.П., който уж, според Гешев, не фигурирал в многохилядните страници материали по делото „КТБ“. Нека Гешев провери с какви пари се издържат медиите на този депутат. Но как да го направи, като точно тези медии са му опората, рупора и лайновентилатора. Ще разследва ли главният прокурор изчезналите милиони, които са получили същите тези медии от фирми, свързани с КТБ?

 

Гешев твърди също, че олигарси купували освен медии, полититци и партии, за да продължат да крадат. Гешев е наясно, че само с купени политици не става, трябват и купени прокурори. На най-високо ниво. Но нещо му убива обувката да признае този факт.

 

Главният обвинител попада в капан и с тезата си, че в затвора било пълно само със социално слаби хора, защото богатите си плащали и ги оправдавали. От думите му излиза, че прокуратурата внася в съда годни доказателства за бедни, защото не могат да платят. За богатите внася негодни – те плащат. Само че дори медии и адвокати не могат да спасят някого, ако има достатъчно доказателства, че е извършил закононарушения. А защо прокуратурата не осигурява „железни“ доказателства е друг въпрос. Обясненията са две: или е неспособна, или подкупна. Да не би в държавното обвинение да се толерират и издигат некадърници, които изпълняват поръчки, а стойностните кадри да са изолирани? Все по-често се чуват такива мнения в "собствената къща" на Гешев.

 

Време е някой тактично да му подскаже това-онова, защото кукловодите вече се тревожат не на шега, дали правилно избираха лани, когато...

А Гешев иска да не е просто главен прокурор - иска да е суперстар. Което силно утежнява ситуацията...

 

Марин Красимиров

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 32334 |23.06.2020 Мълния! Много мило, че г-н Гешев подхваща Доган, Пеевски, Горанов, Борисов… Blagodaria . 19| 17837 |27.05.2020 Недялко се цупи на Гешев. Не бой се Марийо, мечът е дървен . 17| 18083 |28.02.2020 Гешев обижда адвокатите, но те може да му потрябват по-скоро, отколкото предполага . 13| 13858 |19.02.2020 Гешевата цел: приватизатори да обеднеят, проверяващи да забогатеят, народът да ръкопляска

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads