Реклама / Ads
28| 6264 |19.09.2011 НОВИНИ

Свърши комфортът на мафиотските босове

.
Някои хора от затвора влязоха в политиката, други от политиката влязоха в затвора. Оправдателните присъди са белег на демократичното общество и не са нещо срамно и укоримо, казва Борислав Сарафов.
 

Основният приоритет в моята работа винаги са били тежките наказателни дела, казва за 24 часа ръководителят на Апелативната специализирана прокуратура Борислав Сарафов. Като следовател и прокурор съм разследвал дела за убийства, наркотрафик и всички нарколаборатории, които бяха разкрити на територията на Софийски окръг, включително популярното дело "Опицвет".

После 5 г. бях в отдел "Противодействие на организираната престъпност" във Върховната касационна прокуратура, където съм ръководил разследването по делата на Братя Галеви, Златко Баретата, Килърите, Атанас Мъндев, депутатите Гюнай Сефер и Митхат Табаков, прокурорите Димитър Викентиев и Тома Томов и др.

 

Държа да припомня, че оправдателните присъди са белег на демократичното общество и не са нещо срамно и укоримо.

Понякога доказателствата се променят в хода на съдебното следствие и макар обвинителният акт да е бил обоснован към момента на изготвянето му, впоследствие е напълно възможно фактите да претърпят обрат.

Не приемам тезата, че не трябва да се внасят обвинителни актове, когато има и най-малък риск за оправдателна присъда, защото този плах и прекомерно предпазлив начин на работа пречи да се развива съдебната практика.

Конкретно на въпроса ви ще отговоря, че по моите дела има само една оправдателна присъда - на Евгени и Емил Милеви - т.нар. Крокодили, за въоръжен грабеж над чужденци на магистрала "Хемус" на 11 юни 2004 г.


Някои хора от затвора влязоха в политиката, други от политиката влязоха в затвора. Смисълът на демокрацията е всеки да може да предлага своите идейни платформи, с които да събира последователи. Доскоро знаковите й фигури бяха съвършено необезпокоявани, пълнеха рубриките за лайфстайл в медиите и се радваха на пълен съдебен комфорт. Убеден съм, че тази фаза е затворена страница - няма да ви припомням конкретни имена, но сам знаете, че към момента тези знакови фигури са или обвиняеми, или осъдени, или се укриват от правосъдието, казва Сарафов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5012 |02.09.2011 Златото свърши . 4| 10429 |31.08.2011 И Котоошу работел за босовете от VTA Security . 4| 7345 |27.08.2011 Свършиха нудистките плажове . 60| 5595 |11.07.2011 Кирил: Баща ми би свършил чудесна работа като президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads