Реклама / Ads
15| 7487 |21.12.2011 НОВИНИ

Светлана Джамджиева е новият шеф на „Труд”

.
Светлана Джамджиева
Димитрана Александрова вече не е главен редактор на в. „Труд”. Новият шеф е Светлана Джамджиева, досегашен първи зам.-главен редактор. За промяната съобщи лично Любомир Павлов, съсобственик на „Медия холдинг България”.
 
За назначението обаче главна роля изиграл другият съсобственик – милионерът фармацевт Огнян Донев. Той отдавна повтарял, че човекът, който има качества да ръководи „Труд” е именно Джамджиева.

Може би това е и причината Светлана Джамджиева да откаже на бившия си шеф Тошо Тошев да го последва в новия вестник, където той й е предлагал да бъде първи зам.-главен редактор. След отказа й поста бил зает от Валерия Велева, а Тошев бил силно разочарован.

 

Светлана Джамджиева е във в. "Труд" от 18 години. Написала е стотици материали - репортажи от горещи точки на планетата, коментари и анализи. Била е редактор, зам.-главен и първи зам.-главен редактор. Считана бе за една от най-приближените журналистки до Тошо Тошев.

 

Димитрана Александрова обаче не напуска медийната групировка. Тя щяла да стане редакционен директор (каквото й да означава това) на вестниците „Седмичен Труд”, „Всичко за жената” и списанията „Идеален дом”, „За жената” и др., някои от които със затихващи функции. От 4 януари 2012 г. Александрова щяла да оглави в. „Седмичен Труд”. Досегашната шефка на вестника Зоя Деянова пък щяла да работи върху идеи за нови проекти (каквото й да означава това).

 

Димитрана Александрова оглави „Труди” преди година, когато вацовите издания бяха купени от Огнян Донев, Христо Грозев и Любомир Павлов. Тошо Тошев бе преназначен на длъжността съуправител. Месеци по-късно обаче „старото куче” Тошев заяви, че длъжността е напълно измислена и подаде оставка. Стана ясно също, че няма комуникация между него и собствениците. Тошев веднага се зае с реализацията на нов проект – в. „Преса”, който ще се появи на пазара на 4 януари 2012 г. Новият продукт ще е конкуренция на „Труд” и „24 часа”. Съиздател с Тошев е Валери Запрянов, който сега издава сп. „Тема”. При тях отидоха двайсетина журналисти от „Труд” и десетина от „24 часа”.

Главен редактор на „24 часа” е Данка Василева. Преди година тя смени на поста Венелина Гочева, която се зае с рекламата на изданията на новата медийна групировка.

Междувременно Донев и Павлов успяха по тарикатски начин да се освободят от съдружника си Грозев, който представляваше интересите на Карл Хабсбург и Даниел Руц. Последните са завели дела в съда за разрешаване на спора по собствеността на бившите вацови издания.

 

Преди три месеца групировката пусна нов таблоид на пазара – „България днес”. Изданието е в съсобственост с Недялко Недялков, бивш съсобственик на в. „Уикенд” и издател на в. „Ретро”. Недялков е считан за особено близък до Алексей Петров-Трактора, който в момента е подсъдим по делото „Октопод”. В медийните среди се заговори за топла връзка между Трактора, Любомир Павлов и Огнян Донев. Наблюдатели на медийния пазар смятат, че доцента Петров притежавал сериозни копромати за новите си партньори, с които „спечелил” лесно тяхната преданост.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5558 |19.12.2011 Новият зам.-министър на правосъдието е Пламен Димитров . 8| 5085 |12.12.2011 Клетва пред Бог и народ ще даде новият президент . 18| 5869 |01.12.2011 Новият правосъден министър: Нападат ме с политическо говорене . 17| 5755 |17.11.2011 Иван Илчев е новият стар ректор на СУ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads