Реклама / Ads
13| 11711 |26.06.2014 НОВИНИ

Светлозар Лазаров коли и беси в МВР преди изборите

.
Експресни рокади в МВР се готви да направи настоящото ръководство на ведомството преди изборите. Целта им е една - да овладеят по-важните постове, от които зависи дейността на структурите.
 

 

С приемането на новия закон на МВР досегашната Главна дирекция „Национална полиция” ще се раздели на две мегаструктури: криминална и охранителна. Към ръководното кресло на първата се е устремил сегашният заместник на ГДНП Константин Титянов.

 

Оперативните работници твърдят за него, че никога в живота си не е слагал белезници на бандити. Работил е на бюро в икономическа полиция в Гоце Делчев, след което стремглаво го изстреляли в директорския стол на ОДМВР-Благоевград. Това станало изцяло  с помощта на местни партийни функционери. За малко минал през шефското място на ОДМВР-София, след което акустирал на сегашния си пост, основно с подкрепата на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. Ченгета разкриха пред Фрог нюз, че Титянов е в изключително топли отношения с настоящия директор на областната полицейска дирекция на София  Мариета Иванова. Близостта им е станала достояние дори и на редовите полицаи, които разкават доста пикантни случки, които обаче са в сферата на слуховете. Твърди се, че Иванова не взима и едно решение без одобрението на Титянов. Той пък бил споделил пред свои близки, че ако заеме новия пост ще вземе Мариета Иванова в екипа си.  

 

Сегашният шеф на ГДНП Тодор Гребенаров пък го гласели за директор на Охранителна полиция. Същите функции е изпълнявал и в Пловдив, заради което щели да му предложат новия пост. Ръководството на МВР го харесало заради кроткия му нрав. Не създавал проблеми, нямал претенции и изпълнявал каквото му се каже. Най-сериозна ще е битката за директор на СДВР. Сегашният началник на най-голямата местна структура в страната Ивайло Спиридонов бил доста опърничав и това не се понравило  на самовлюбения и авторитарен  Светлозар Лазаров.

 

През последните месеци той ежедневно се канел да го смени с любимеца си Младен Маринов - настоящ заместник на Спиридонов. Лазаров и Маринов се сближили особено по време на протестите в края на миналата година и оттогава били неразделни. Твръди се, че главният секретар поставил друга своя фигура и на едно от най-възловите звена в ситемата. Става дума за Боби Г.за, който застана на чело на отдела „Престъпления с висока обществена опасност”. Именно той сътвори най-големия гаф в полицията през последното десетилетие със задържането на трима мъже, обвинени в подготовка за убийство на Дилян Пеевски. Боби Г.за работел в ГДБОП в сектора, който отговарял за борбата с проституцията. Колегите му са категоирични, че не е блестял с професионални качества, а успехите в работата му били изключително спорни. Говори се също за топли негови връзки с хора от ъндърграунда.

 

Голямо брожение предизвика в редиците на униформените и друга възлова рокада, извършена преди месец. Става дума за новия директор на пернишката полиция Славчо Станиславов.  Малко известен факт е, че именно той е извикал на среща известният наркоиграч Николай Христов-Хайо преди да бъде убит през февруари 2008 г. до хотел „Струма” в центъра на миньорския град. След като си уредил среща с него Станиславов не се появил, а гледал от ъгъла на хотела как Хайо пресича шосето. Именно тогава бил смъртоносно застигнат от куршумите.

 

Любопитното е, че след инцидента Станиславов обяснил пред колегите си, че по това време бил на театър с жена си. След това обаче сменил версията си и казал, че областният управител го помомил да проведе среща с Хайо, за да го пита дали знае нещо за откраднати агрегати. Тогава се лансира и версията, че престъпникът бил негов сътрудник, което впоследствие беше категорично отречено от ръководството на дирекцията. След това по случа беше спуснато пълно затъмнение. Славчо Станиславов дълги години е служил като сержант във вътрешното министерство. След това завършил Благоевградския университет като много свои колеги, благодарение на което стремглаво се издигнал в йерархията.      

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5180 |25.06.2014 Ураганът потроши коли и постройки и остави села без ток . 13| 5289 |25.06.2014 Лазаров лъже, че не знае нищо за случая Василев - Пеевски . 3| 7769 |20.06.2014 Потопът във Варна влачи коли и дървета (видео) . 14| 7953 |19.06.2014 Шок и ужас във Варна: Мощна вълна помете коли и хора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads