Реклама / Ads
38| 5028 |19.03.2014 НОВИНИ

Светлозар Лазаров призна: Акцията в Лясковец е провал

.
Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров призна, че акцията в Лясковец е провалена. По неизяснени причини един ден преди полицейската акция двама цивилни служители на областната дирекция на МВР във Велико Търново без разрешение са заснели къщата на Петко Петков, което попречило на безопасното провеждане на операцията. Стрелецът е забелязал, че домът му е сниман и съответно е взел мерки.
 

 

Двамата цивилни служители са осъществили контакт с полицай – дали му камера, с която да заснеме къщата на стрелеца. "Униформеният влиза и снима вратата, като позвънява на нея, за да търси Петков. Трудно обясними действия", подчерта Светлозар Лазаров.

 

"В същия ден полицай от областната дирекция се обажда, че има записи, но СОБТ не са уведомени. Петков е изключително раздразнителен към децата и към служители на МВР", добави Светлозар Лазаров. Нещата ескалират и би могло присъствието на МВР служители да са допринесли за това, тъй като Петков е споделил и на чистачка от училището, че ще изпозлва оръжието. Петко Петков е чакал служителите на реда, отбеляза Лазаров. От тук нататък операцията е провалена и полицаите попадат на реална засада, срещу тях е открит огън и благодарение на тяхната подготовка са предотвратени по-големи последствия. Няма изненада и наистина това доведе до тези наистина тежки резултати, заключи  Лазаров.

 

В къщата са намерени противогазова маска и пълнители за нея, входната врата е подсилена с пружина за легло, подпряна на другия край на стената. Практическо е било невъзможно да се влезе. В стаята са открити много хранителни продукти, прозорецът е бил с метални шини. Стаята е служила за склад с хранителни запаси, протеини и аминокиселини, анаболи и стероидни препарати, медицински медикаменти, осветителни елементи. Не знам дали ако операцията беше проведена преди 2 години е щяло да се стигне до тези неща, каза още главният секретар.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 7366 |19.03.2014 Изслушват Светлозар Лазаров за акцията в Лясковец . 31| 7076 |18.03.2014 Т. Дончева: Светльо (Лазаров-б.ред) толкова си може . 103| 5470 |17.03.2014 ГЕРБ ще поиска оставката на Светлозар Лазаров заради Лясковец . 53| 6485 |14.03.2014 Лазаров: Ще подам оставка, ако това промени нещо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads