Реклама / Ads
1| 4892 |07.01.2015 НОВИНИ

Световни лидери осъдиха терористичния акт в Париж

.
Световни лидери осъдиха терористичното нападение в Париж срещу редакцията на списание "Шарли ебдо", съобщават световни агенции.
 

Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че убийствата в Париж са отвратителни. "Ние заставаме до френския народ в борбата срещу терора и защитата на свободата на печата", изтъкна Камерън.

 

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова също осъди атаката.

 

„Аз съм потресена от тази шокираща атака срещу списанието. Съчувствам на семействата на загиналите и на тези, които са ранени. Това е повече от лична трагедия. Това е нападение срещу медиите и свободата на изразяване. Световната общност не може да позволи на екстремисти да спрат свободния обмен на мнения и идеи. Ние трябва да работим заедно извършителите да бъдат дадени на правосъдието и да се изправим заедно в защита свободата и независимостта на пресата", подчерта Бокова.

 

Говорител на президента на САЩ Барак Обама осъди терористичния акт, заявявайки, че Белият дом е солидарен със семействата на убитите и ранените при атаката.

 

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер осъди нападението като недопустимо и варварско.

 

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг нарече нападението „варварски акт и жестока атака срещу свободата на пресата", пише нюз.бг.

 

Германският канцлер Ангела Меркел също осъди атаката, наричайки я „отвратителна", като според нея това не е нападение само срещу френските граждани, но и изобщо срещу свободата на пресата и словото.

 

Италианският премиер Матео Ренци също се присъедини към световните лидери, осъждащи атаката, поствайки в "Туитър", че "насилието винаги ще губи срещу свободата".

 

Руският президент Владимир Путин също решително осъди тероризма, осъди това цинично престъпление и поднесе съболезнованията си на жертвите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4021 |02.01.2015 Осъдиха трафикант на сирийци на 5 месеца затвор . 1| 4014 |23.12.2014 Осъдиха кравар, удрял животните с брадва . 8| 7413 |19.12.2014 Кметът Паунов пред Фрог: Ромските лидери се хранят от беднотията на събратята си . 0| 3821 |19.12.2014 Осъдиха "Майчин дом" за пропадналия асансьор след 4-годишна съдебна сага

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads