Реклама / Ads
5| 5022 |01.02.2008 НОВИНИ

От световния капитализъм зависело "Кремиковци"

.
Нямало значение дали котката е черна или бяла, важно било да лови мишки, т.е. отношението към индийския собственик би могло да се промени, ако той се оправи със световните инвеститори.
 

Българският мениджмънт е пипал здраво в “Кремиковци” и нямам впечатлението богати хора да купуват завод с такива проблеми смята Константин Тренчев, президент на КТ “Подкрепа”. По БТВ той обясни, че в завода има много честни хора, но от висшия ешалон мнозина се възползвали. Големият интерес на Прамод Митал бил всъщност да построи голяма сграда върху терен на ЦСКА, а не да се занимава с “Кремиковци”. Индиректен отговор даде по БНР Николов, изпълнителен директор на Агенцията за приватизация. Той отказа да се ангажира с позиция по това има ли източване на завода. Не можело да се отговори и на въпроса какви са задълженията на “Кремиковци”, защото от 2005 година насам нямало заверен счетоводен баланс на дружеството.trenchev.jpg

tomov_alex.jpgСъс световни процеси обясни част от проблемите изпълнителният директор на комбината Ал. Томов, който между другото прати водещия Бареков на студенстката скамейка в трети курс специалност икономика, за да си изясни понятията. И световните инвеститори били заинтересовани от това "Кремиковци" да работи", с други думи ако Прамод Митал успеел да се оправи с тях, можело и отношенията с него да станат други. Президентът на "Подкрепа" също обяви, че нямало значение дали котката е черна или бяла, важно било да лови мишки, т.е. отношението към индийския собственик би могло да се промени.

Междувременно работниците от „Кремиковци” отново протестират пред администрацията в комбината. Собственикът Прамод Митал е поискал по време на дълги преговори снощи със синдикатите да подпишат споразумение за спиране на протестите и медиините изяви. След обсъждане на това решение работниците преценили, че не могат да спрат протестите си. На днешния протест няма да се ходи до Министерски съвет. След приключването му работата в комбината ще бъде възстановена. Основните искания на работниците са за получаване на заплатите им навреме и за осигуряване на нормални условия на труд.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5177 |31.01.2008 Митал не бил продал или заложил "Кремиковци" . 0| 5772 |30.01.2008 "Кремиковци" и днес е на тезгяха . 4| 5142 |29.01.2008 Александър Томов оставал в "Кремиковци" с условие . 0| 5636 |25.01.2008 Жеваго ще оздравява "Кремиковци"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads