Реклама / Ads
6| 5813 |24.09.2014 НОВИНИ

Свидетел по делото „Октопод”: Синът ми се скри в Италия, каза ми да пазя сестра му

.
Източник: Булфото
Осем свидетели по делото „Октопод” трябваше да бъдат разпитани на днешното заседание в Софийски градски съд, предаде репортер на Фрог нюз. От тях само един обаче се яви пред Темида – Димитър Динков, баща на бившия полицай Николай Динков, който бе избягал в Италия заради заплахи от хората на Алексей Петров.
 

Димитър Динков разказа пред съда как синът му излязъл от системата на МВР в Плевен и Долна Митрополия, за да започне частен бизнес.

 

Бащата знаел, че начинанието на сина му се развива добре, но трябвало да замине за чужбина. Преди да отпътува, той обаче внезапно влязъл в болница. Пред съда  родителят твърдеше, че не му е известно от какво е страдал Николай.

 

Той обясни, че от съпругата си научил, че бившият полицай заминава за чужбина заради борчове. „Само веднъж ми се обади оттам.  Каза ми: „Баща ми в Италия съм и тук ме намериха. Пази сестра ми”. След това затвори”, разказа свидетелят. После обясни как неговият колега Мариян Гунев се настанил в апартамента му и после го опразнил до шушка.

 

Тъй като имаше разминаване между показанията на Димитър Динков, дадени в досъдебното производство и тези пред СГС, прокуратурата поиска да бъдат прочетен протокола от разпита му, направен на 1.06. 2010 година.

 

От тях става ясно, че Николай Динков дължал пари на негови роднини и колеги заради частния му бизнес. Неговите съдружници му поискали дела. „Той беше много разстроен. Каза ми: „Баща ми за мен останаха само кредитите”, казал по време на досъдебното производство свидетелят. От протокола става ясно още, че експолицаят бил в болница на системи. „Бил е воден в хотел „Балкан”. Каза ми: От страх подписах запис на заповед за 100 000 лева”.

 

Тъй като Димитър Динков не знае подробности за заминаването на сина му за Италия, както и защо Мариян Гунев се е нанесъл в неговото жилище и го обрал, пред съда са призовани да застанат неговите роднини, които са давали пари за бизнеса на бившия полицай и са предоставили жилището му за ползване на приятел на Николай. И понеже не се явиха на днешното съдебно заседание, те ще бъдат доведени под стража.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4432 |15.09.2014 Липсваща експертиза отложи делото срещу Чеци . 0| 4794 |15.09.2014 Делото срещу Чеци на финал . 0| 5681 |26.08.2014 Мишките тровили добитък на свидетели срещу Главестия . 2| 6911 |31.07.2014 Титянов: Не знаех какво съдържа делото за Крокодила

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads