Реклама / Ads
4| 4570 |20.11.2019 НОВИНИ

Свидетел: Лекари спореха дали да приемат 3-годишното дете

.
Свидетел Източник: БТВ
Детето, което почина в София, престоя над 2 часа от момента на прегледа до хоспитализацията. Имаше спорове в лекарския кабинет дали трябва да бъде прието, защото няма свободни места. Това разказа пред БТВ бащата на друго дете, посетило Педиатричната клиника в София същия ден и станал свидетел на трагедията.
 

По думите му, родителите са били посъветвани да дойдат по-късно. „Административно болницата няма капацитет да обслужва всички пациенти. Аз с моето дете чаках три часа и половина часа, сподели Ясен Ничев. Той допълни, че и неговият син и момченцето, което било в тежко състояние са повърнали в чакалнята на болницата. Майката влетя с детето на ръце и влязоха в кабинета. На детето му правиха снимка, защото се съмняваха за пневмония“, каза мъжът. Според аутопсията се оказа, че детето наистина е починало от пневмония.

 

„Лекарите преценяват кои деца да бъдат приети в болница. Възможно е случаят да е бил подценен“, допуска Ничев. „Бях потресен от целия случай“, признава мъжът. „Забавянето се дължи на чисто организационни проблеми на болницата, а не на лекарите. Ако детето беше прието по-рано, вероятно изходът щеше да е друг“, допуска свидетелят.

„Вътре в кабинета освен д-р Георгиева имаше и друг лекар. Тази лекарка беше против детето да бъде прието. Другият лекар направи повече, за да бъде детето прието в болница“, разказа мъжът.

 

„Много родители избират да заведат децата си в педиатрията, защото лекарите се държат много добре с децата, за конкретния лекар нямам впечатление. Самите лекари имат много човешко отношение“, поясни бащата.

 

„Имаме нужда от промяна. Имаме нужда от функционираща детска болница, със спешен кабинет и специализирани отделения“, каза в заключение той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4559 |19.11.2019 Пенка Георгиева: Липсва милосърдие, лекарите се превърнаха в търговци . 5| 4853 |18.11.2019 Проф. Радослав Гайдарски: Трябва да има наказани лекари за починалото 3-годишно дете . 1| 4052 |07.11.2019 Лекарите от „Александровска“ ще протестират, не вярват на министър Ананиев . 4| 4154 |06.11.2019 Д-р Кокалов, КНСБ: Младите лекари напускат България заради стреса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads