Реклама / Ads
0| 9343 |20.01.2016 НОВИНИ

Свидетел: Ал. Петров се интересуваше от бизнеса със захар на Цветанов

.
Алексей Петров
Алексей Петров се отказа от защитата на адвокат Марияна Петрова по делото „Октопод”, стана ясно от днешното съдебно заседание в Специализирания съд, предаде репортер на Фрог нюз. Причините не бяха оповестени за решението на обвиняемия. Марчело Джотолов, друг подсъдим по делото, също се отказа от своя защитник - Радка Йосифова. Той обясни, че правата й са преустановени.
 

Екскасиерката на Алексей Петров Екатерина Мужарова застана като свидетел пред спецсъда. Тя обясни, че се познава с Георги Цветанов, който бе граждански ищец срещу Алексей Петров. В досъдебдното производство обаче Мужарова била твърдяла, че не знае кой е Георги Цветанов. От разпита й днес стана ясно, че не само го познава, но му е броила от името на Алексей Петров 50 000 долара.

 

Съдружничката на Георги Цветанов във фирма „Марком” Маргарита Балтова също бе свидетел по делото. „С Георги Цветанов ни запозна брат ми Николай Златев, който бе изпълнителен директор в Търговска спестовна банка в София. Каза ми да участвам във фирмата и аз се съгласих. Не съм била управител на друго дружество”, уверяваше свидетелката. От показанията й, дадени в Софийски градски съд, обаче стана ясно, че тя премълчава, че е участвала и във фирма „Дискавъри 93” с предмет на дейност внос на сурова захар, преработката й и продажбата й.

 

Тя призна също, че е била викана в полицията заради жалба на Георги Цветанов. „Той ме обвиняваше, че съм подписвала документи. По-късно стана ясно, че подписът не е мой”, каза още Балтова.  

 

Един от тримата съдружници на „Дискавъри 93” Виакослав Смехард също бе призован в съда.  „Един-два пъти съм виждал Георги Цветанов. Не съм бил в бизнес отношения с него. Съдружникът ми Стоян Николов се занимаваше с него”, обясни свидетелят.

 

На въпрос на съдиите дали е правил бизнес с Алексей Петров, той отговори: „Мисля, че съм имал търговски отношения с дружество „Спартак”. С Алексей Петров сме си говорили за захар”. 

 

„Дискавъри” бе закупила захар от „Марком”. Златев имаше отношения към сделката. Георги Цветанов имаше претенции към нас. Алексей Петров се интересуваше какво е станало със сделката”, каза още бившият съдружник в „Дискавъри”.

 

На следващото съдебно заседание ще бъде призована една от бившите счетоводителки на Алексей Петров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4500 |22.12.2015 Атлетката Габриела Петрова е "Спортист на годината" . 10| 4392 |17.12.2015 Свидетел: Сидеров пи водка с доматен сок преди полета . 5| 4756 |09.12.2015 Ченалова намекна за връзка между Алексей Петров и Цацаров . 1| 4383 |09.12.2015 Ал. Петров отрече стрелецът на "Черни връх" да му е гард

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads