Реклама / Ads
3| 5866 |15.06.2015 НОВИНИ

Свидетел срещу „Килърите”: Надявам се ВКС да потвърди и доживотните им присъди

.
Боян Джамалов
Надявам се, че ВКС ще потвърди и доживотните присъди на „Килърите”. Това каза пред Фрог нюз един от свидетелите срещу бандата за мокри поръчки Боян Джамалов.
 
Именно срещу него беше направен опит за покушение малко след като процесът срещу Петър Стоянов Сумиста и хората му започна на първа инстанция в Шумен.
С потвърждаване на присъдите от ВКС в едната си част на обвиненията, се доказва, че всичко което сме казали е истина. А спомняте си как подсъдими и адвокати искаха да ни изкарат лъжци. Думите ни, казани в съда, бяха подкрепени с много други доказателства, което ме караше да бъда оптимист, че нещата няма да се потулят. Подсъдимите не можаха с лъжите си да прикрият истината. Аз и всички останали свидетели минахме през много изпитания.

Бяхме унижавани, обиждани, заплашвани. Животът ми висеше на косъм. Надеждата ни беше в съда и вече съм по-спокоен както за моя живот, така и за този на близките ми. Въпреки, че ще бъде повторен разпита на няколко други свидели, във връзка с убийствата на Петър Лупов и Румен Рачев, съм убеден, че доживотните присъди ще бъдат потвърдени за участниците в групата. Още повече, че тези свидетели не носят съществена информация за престъпленията. Знам какво са вършили арестуваните и няма как това да се скрие. Повярвах на полицаите и прокурорите и те свършиха всичко до край. За това искам да им благодаря за труда и за упорството да докажат вината на „Килърите”, въпреки всички трудности и препятствия, които им се създаваха. Това, през което преминаха, беше невиждано.Но ударжаха и запазиха достойнството си. От всичко, което ми се случи през последните години разбрах, че едно от най-трудните неща у нас е да бъдеш свидетел и да не се пречупиш докрай,  допълни Боян Джамалов.

Вижте окончателните присъди на ВКС срещу "Килърите" в едната им част на обвиненията. По другата част магистратите ще си кажат тежката дума, след като бъдат разпитани няколко свидетеля от Варненския апелативен съд.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4651 |28.05.2015 Хр. Иванов: Надявам се БСП да съзрее за съдебната реформа . 14| 4969 |29.04.2015 Касабов: Цветан Василев е жертва, да стане защитен свидетел . 10| 6105 |06.04.2015 Заплашиха "Свидетелите на Йехова": Вие сте убийци, сектанти. Умрете! . 8| 4592 |29.03.2015 Десислава Атанасова: Надявам се нещо да свършим по КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads