Реклама / Ads
5| 7089 |28.08.2019 НОВИНИ

Свидетели по „Делото КТБ“ са собственици на опасния имот, в който се удави дете

.
Разрушените сгради и ваните, в които е загубило живота си детето
Основни свидетели на прокуратурата по делото „КТБ“ са били собственици на имота в Горна Оряховица, в който се удавя 8-годишното дете. За това съобщават бивши администратори на Корпоративна търговска банка във Фейсбук.
 

Припомняме, че вчера бТВ обяви, че търсят собственика на имота в Горна Оряховица, в който се е случил инцидента. В момента достъпът до разрушения терен е напълно свободен и може да се стигне без проблем до високите разрушени сгради и ваните, някои от които са пълни с вода. Именно в такава вана е паднало детето. По думите на близките му то често е ходело там, защото освен съборетини на терена има и сметище с много дрехи, някои от които на различни супергерои от комиксите. Телевизията съобщава още, че не е ясно с какво се занимава фирмата, но е ясно, че от 2014 г не е плащала данъци, което е провокирало община Горна Оряховица да заведе изпълнително дело.

 
Оказва се, че основният свидетел на поркуратурата Бисер Лазов, както и други ключови свидетели от негвото обкръжение са собственици на имота. Ето какво четем в поста по темата във Фейсбук:


Умишлено или не основните медии премълчават информация, относно имота в Горна Оряховица, в който се намират тези вани за вар, където се е удавило 8-годишното дете.

 

Имотът представлява бивша производствена база на „Строителни изделия 94“ ООД, гр. Велико Търново. През март 2013 г. имотът се придобива от дружеството „Евробилд 2003“ ЕООД с кредит от КТБ. При затварянето на банката през юни 2014 г. едноличен собственик на капитала на „Евробилд 2003“ ЕООД е „Аквафинанс“ ЕООД, на което собственик е „Синектик“ ЕООД и т.н. до краен собственик Юлия Илиева – друг свидетел на прокуратурата по делото КТБ.

 

През август 2014 г. Бисер Лазов става управител на „Синектик“ ЕООД и „Аквафинанс“ ЕООД, които дружества контролират „Евробилд 2003“ ЕООД.

 

Няколко месеца след овладяването на „Евробилд 2003“ ЕООД от страна на Бисер Лазов, а именно на 13.11.2014 г., дружеството продава имота в Горна Оряховица на „Балкан ерма“ ООД. Управител на дружеството продавач „Евробилд 2003“ ЕООД, който е подписал нотариалния акт за покупко-продажба, е Тихомир Димитров Иванов – още един от основните свидетели на прокуратурата. Купувачът на имота „Балкан ерма“ ООД е под контрола на Ангел Христов, близък до Бисер Лазов. Управител на дружеството е сина на Ангел Христов.

 

След затварянето на банката към края на 2014 г. контролираното от Бисер Лазов дружество „Евробилд 2003“ ЕООД продава на същото „Балкан ерма“ ООД много други имоти в страната – в София, Ботевград, Варна, Велико Търново и Пловдив. Тези имоти са само част от откраднатите от Лазов активи на КТБ. Пари от продажбите на тези имоти не постъпват по сметки на дружеството в КТБ и кредитите остават непогасени. Нещо повече, синдици на някои от тези дружества, дори водят дела за разваляне на тези „продажби“, първо – защото те били изповядани по данъчни оценки, а те, както се знае, са силно занижени спрямо пазарните стойности на имотите, а на второ място – защото дори и тези занижени цени не са проведени от т.нар. „купувачи“ по банкови сметки на „продавача“, контролиран от Бисер Лазов. Ясно е, че тези сделки са направени само за да се откраднат от Б.Лазов и приближените му едни имоти и активи, за които КТБ е отпускала кредити и е очаквала съответна възвращаемост и обслужване на заемите.

 

От официалната информация по медиите става ясно, че преди 5 години общината изискала от собственика премахването на опасните обекти. Точно тогава собственик на имота е било контролираното от Бисер Лазов дружество – „Евробилд 2003“ ЕООД. „Многократно е имало предписания към предишните собственици“ – казва служител от общината.

 

Бисер Лазов и компанията около него са едни елементарни крадци. Прокуратурата им осигури комфорта за придобиването на тези имоти, включително и този в Горна Оряховица, срещу удобни свидетелски показания. Лазов няма капацитет да управлява, пази и развива откраднатите имоти. Неговата единствена цел е бързата им препродажба срещу някой лев.

 

Гореописания случай онагледява състоянието в момента на част от активите на КТБ, попаднали в ръцете на Бисер Лазов и няколко човека около него. Много жалко за удавеното дете. Очакваме да видим, какво ще направи прокуратурата по случая и какви мерки ще предприеме срещу сегашните и предишните собственици на имота - свидетели по делото КТБ.

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6885 |14.07.2019 Манолова: Машините са свидетели на кражба на гласове, колко плюс 4 е равно на нула? . 0| 3993 |24.06.2019 Разпитват свидетели на стрелбата срещу Митьо Очите . 1| 5760 |30.04.2019 Пуснаха под домашен арест един от задържаните свидетели по „Делото КТБ“ . 4| 6945 |10.04.2019 Как се „работи“ със свидетели в „Честно казано с Люба Кулезич“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads