Реклама / Ads
18| 8960 |24.09.2012 НОВИНИ

Свидетели по делото "Октопод" уж не познавали Трактора, но ги подсетиха

.
Заседанието по делото "Октопод", с подсъдими Алексей Петров, Антон Петров и компания продължава. До този момент са разпитани четирима свидетели, имащи различна връзка със събитията, по които се движи съдебното производство.
 

Двама от разпитаните днес свидетели страдат от сериозна амнезия, стана ясно в съдебната зала.

Стоян Николов разказа, че фирмата му "Дискавъри 93" е внесла голямо количество захар, което било платено от банкова институция. Получателят обаче не се издължил и тогава с посредничеството на Алексей Петров проблемът трябвало да бъде решен.

Свидетелят беше забравил подробности за срещите и разговорите, които е водил с Петров като дори твърдеше, че никога не се е виждал с него. Едва след прочитане на показанията, дадени по време на разследването той си спомни за разговорите с подсъдимия по делото.

Адвокатката по имотни дела Мария Мурсалева, също свидетелка по делото, твърдеше, че познава бившата барета само от медиите, а когато й прочетоха показанията, в които описва среща с Петров, тя каза, че следователят бил симпатично момче, което по време на разпита й е съдействал и я е допълвал и на това се дължат разминаванията.

В показанията си Мария Мусурлиева е твърдяла, че е била помолена от Алексей Петров да осъществи като адвокат имотна сделка, а днес заяви, че не си спомня нито за такава сделка, нито да познава Петров.

Не съвсем изяснени останаха и показанията на свидетеля Петър Петров. Според него, няколко години след като е продал автомобила си на човек от град Левски, двама души го привикали в сградата на НСО в София и са му поискали да прехвърли автомобила на друго лице, за което знаел, че е от шефовете на застрахователна компания „Левски Спартак”.

Защитата поиска и разпита на нови двама свидетели, сред тях и братът на Алексей Петров – Огнян Петров и Вяра Петрова, работила като секретарка на Алексей Петров. Според адвокатите, те имат важна роля за изясняване на фактите по делото.

Защитата направи това искане въз основа на това, че показанията на свидетелите ще могат евентуално да се използват от защитата като база за искане за измяна на мярката на Алексей Петров на по-лека.

След техните показания евентуално защитата отново ще поиска изменение на мярката на Алексей Петров.

По искане на Прокуратурата, съдът постанови да се проведе очна ставка между свидетелката Екатерина Ножарова и Георги Цветанов, във връзка с парите – 50 хиляди долара, които Алексей Петров е наредил на свидетелката да даде на Цветанов. Датата е определена за 2 ноември 2012 година, когато ще се проведат и очни ставки с други свидетели.

Заседанието на съда продължава.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 7409 |23.09.2012 Свидетели по "Килърите" проговориха при Кулезич . 1| 5118 |20.09.2012 Делото за влака-убиец отново в съда . 40| 6667 |03.08.2012 Съдът пусна Батко да се лекува в Мюнхен, той кръсти делото „цирк” . 13| 6105 |05.07.2012 В. Танов: Драшков ми поръча делото!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads