Реклама / Ads
2| 6502 |08.03.2012 НОВИНИ

Свидетели срещу Дъмпела се отказаха от показанията си

.
Излъгали при разпита, били подложени на полицейски натиск и психотормоз.
 

Двамата от свидетелите по делото срещу Даниел Стефанов – Дъмпела, обвинен, че е наръгал самбиста Благой Иванов – Багата, са се отказали от показанията си, стана ясно на заседанието на Софийския апелативен съд. Там беше потвърдена мярката на Софийския градски съд и остави Дъмпела в ареста, съобщава БЛИЦ.

Адвокатката на Дъмпела Радост Караиванова представила пред съда декларация, с която свидетелите Гроздан Найденов и Велко Гюров, заявяват, че при разпитите им в досъдебното производство са казали неистина – че Даниел Стефанов им има казал, че е наръгал Багата. Двамата твърдят в декларацията си, че дали неверни показания под натиска и психическия тормоз на служители на МВР

Адвокат Караиванова поиска да бъде направена очна ставка между Найденов и Гюров и Дъмпела. Съдът остави искането й без уважение. Караиванова посочи, че показанията на двамата свидетели, подписали се под декларацията, противоречат на показанията на Дъмпела.

Найденов казва, че Дъмпела съобщил на всеослушание, че е наръгал Багата в квартал „Красно село", докато Гюров твърди, че инцидентът е станал пред дома на Дъмпела, където са присъствали Зоро, Красимир и Златомир, но самият Гроздан не е бил там. Адвокат Караиванова подчерта, че има разминавания и в показанията на други свидетели за това как Багата е стигнал до „Пирогов". Драгомир Стойчев заявява, че завел самбиста с такси до лечебното заведение, а Величко Ботев твърди, че той е завел Багата да се измие в тоалетната. Друга версия обаче представя таксиметровият шофьор - Тихомир Михалев. По думите му, раненият сам е вървял до таксиметровата кола и сам е отишъл в „Пирогов". Проф. Миланов от "Пирогов", който на въпрос дали Багата е бил изследван за наркотици отговори, не е логично да се правят такива изследвания, при положение, че са им докарали човек с нож в сърцето.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 7577 |26.02.2012 Кокинов: Държавата загуби срещу Маргините заради свидетели . 1| 6557 |24.02.2012 Четирима свидетели се явиха по делото „Килърите" . 3| 5353 |24.01.2012 Свидетели бламират делото “Софийски имоти” . 29| 5428 |29.11.2011 Полицаите се отказаха да протестират

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads