Реклама / Ads
0| 5547 |14.03.2012 НОВИНИ

Свидетелски хаос бламира делото срещу Мамата

.
Председателят на фен клуба на ЦСКА Димитър Ангелов - Дучето ще бъде разпитан по делото срещу Антон Савов - Тони Мамата, обвинен за организиране на въоръжена престъпна група.
 

 

На днешното съдебно заседание не се явиха петима от нередовно призованите свидетели. За един от тях - Росен Пенев, е установено, че е сменил адреса си в София със семеен хотел в Созопол. Адресът бил посочен на съдебните власти от братът на Пенев. При проверка обаче станало ясно, че въпросният хотел функционира само през лятото, а самият свидетел не е засичан в курортния град от края на миналия летен сезон.

 

По отношение на други двама свидетели - Димитър Йоневски и Валентин Христов, е изяснено, че двамата не живеят на посочените от тях адреси, а по думите на техни близки - в момента се намират извън България.

 

Четвъртият свидетел, който пропусна днешното заседание - Мирослав Атанасов, пък не живее на посочения от него постоянен адрес, а на „резервния" адрес - никога не е живял.


Никога не е живял на посочения адрес и петият свидетел Атанас Атанасов, който също не е открит да му бъде връчена призовка.

 

Пред съдия Мирослава Тодорова е разпитан редовно призованият Янко Колев от Варна. Той обясни, че не познава нито един от подсъдимите. За Тони Мамата е чувал само от медиите, а с бившия общински съветник от морската столица Иван Славков се познават от казармата. След това двамата възнамерявали да отворят обща дискотека, но в последствие се отказали.

 

Янко Колев и Иван Славков са подсъдими и за организирана престъпна група, склонявала момичета към проституция, чието делото се води във Варна.


В показанията си свидетелят посочи, че не му е известно Златомир Иванов - Златко Баретата да е глобявал Иван Славков за неуважение. По думите на Колев той не бил наясно кой държи целия наркопазар във Варна. Чувал е, че Красимир Кирилов - Дългия, който ще бъде разпитан на следващото заседание, контролира кокаина.

На въпрос кой държи „правата" за хероина в града свидетелят се възползва от правото да не отговаря. След края на разпита Янко Колев поиска от съда да му заплати транспортните разходи от Варна - два билета от по 32 лв.

 

На 21 март, когато съдебният състав се събира за пореден път по това дело, ще бъде разпитана и Боряна Георгиева, която е съпруга на задържания преди няколко месеца в Лондон Тихомир Георгиев - Тишо Боксьора.

 

Съдия Тодорова отказа исканата от защитата очна ставка между Димитър Вучев - Демби и защитения свидетел Велин Добрев. По-рано адвокатите мотивираха искането си със засечени от тях противоречия в показанията на двамата относно съществуването на организирана престъпна група, занимавала се с наркоразпространение.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5372 |24.01.2012 Свидетели бламират делото “Софийски имоти” . 18| 4926 |09.11.2011 Брюксел ни взе на прицел заради хаоса в БДЖ . 9| 9013 |27.10.2011 Експерти: Организационният хаос е вратичка за всички нарушения . 11| 5187 |24.10.2011 60 лева замазват хаоса пред Универсиада

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads