Реклама / Ads
1| 4253 |21.10.2017 НОВИНИ

Г. Свиленски: На лидера на ГЕРБ столчето му е без крака

.
Георги Свиленски
На лидера на ГЕРБ столчето му е без крака. Това заяви зам.- председателят на БСП Георги Свиленски пред БНТ.
 

 По думите му след като Делян Добрев обяви, че подава оставка, Бойко Борисов от морето бе заявил, че оставката на Добрев трябва да се приеме, а по-късно парламентарната му група гласува да не се приеме оставката. Свиленски категорично заяви, че борбата с корупцията не е приоритет на ГЕРБ.

 

"През месец май неправителствена организация подава сигнали, на които са се подписали четири човека, които сезират премиера Борисов за това, че сегашният зам.-министър Ангел Попов е взимал пари с цел уреждане на разрешителни. Шест месеца по този сигнал няма движение, не е предаден на прокуратурата, нито на инспектората, а просто стои в нечие бюро. Затова казваме, че не може да се бориш с корупцията само на приказки или само от студиата", заяви Свиленски.

 

"Действието по този случай обаче го видяхме едва вчера от главния прокурор", обясни Свиленски. Той каза, че едва сега е предприел действия, защото чак сега е получил документи по случая. "Сигналът е бил пратен в Министерския съвет, пратен е и в Министерството на транспорта, но никой не си е мръднал пръста", коментира той.

 

"Не бива да се прави опит да се затвори устата на хората, на журналистите, на народните представители", заяви Георги Свиленски по повод решението на управляващите да обявят оградата с Турция за обект от национално-стратегическо значение. "Ние искаме да разкриваме нередности и затова сме подали сигнал в прокуратурата за изхарчени над 200 млн. лв. не по предназначение", посочи Свиленски.

 

Според него това е така, защото президентът Румен Радев е прекъснал заседанието на КСНС по темата за корупцията заради липса на кворум, поради неприсъствие и напускане на членове на съвета от управляващите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4715 |20.10.2017 Готвят коалиция за разбиване на ”модела ГЕРБ” . 1| 4257 |17.10.2017 Филип Попов: ГЕРБ не искат да се справят с корупцията . 3| 3961 |17.10.2017 Започна КСНС, гледат законопроектите на БСП и ГЕРБ за антикорупцията . 7| 7916 |13.10.2017 Осман Октай: ДПС е резервният отбор на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads