Реклама / Ads
0| 6466 |01.04.2016 НОВИНИ

Свиленски пред Фрог: Шефът на ДАИ не искаше да анулира изпити на преписвачи

.
Георги Свиленски
През януари и февруари т. г., като член на транспортната комисия проявих интерес към работата на ДАИ. До мен бяха стигнали няколко сигнала за купуване на шофьорски книжки. Имаше много притеснителен сигнал, подаден от шефа на столичния ДАИ Кънчо Димитров. Той информира ръководството си, че са заловени кандидат- шофьори с микрофони по време на изпит. Това разкри пред Фрог нюз депутатът от БСП и член на транспортната комисия към НС Георги Свиленски.
 

По правило Димитров е длъжен да опише сигнала и да го прати на директора на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов. Само той може да анулира изпита. Кънчо Димитров реагира правилно и изпраща доклад на базата на показанията на двамата експерти, които са хванали на място преписвачите. Учудващо е, че след две седмици Цветанов казва, че няма такова нещо и не анулира изпита. Така се узаконява беззаконието. Ние направихме запитване до министъра, а той ни отговори, че е изпратил нещата за проверка в инспектората. Накрая комисията се произнесла ,че не е имало микрофони. Значи инспекторът, който изпитва, вади микрофоните, а комисията отрича да е имало такава техника. Как става така?!

Не знам какви са тези комисии, но в администрацията за съжаление докладите са такива, каквито ги иска началникът. Те получават това, което искат, възмути се народният представител.

Според него е важно сега арестуваният шефът на ДАИ Цветелин Цветанов да поговори малко, на не да го приберат. Той като събира пари, не ги оставя всичките за себе си. Очевидно ги носи някъде. Важно е служителите от ДАНС и МВР да разберат на кой конкретно ги е давал. Тази схема не е за Цветанов или за даден регионален директор. Порочната практика при назначенията срещу пари продължава. Когато си дал 10 000 лв., за да те назначат в ДАИ, трябва да си избиеш парите. В момента дори чувам, че по-сладко било да си даяджия, отколкото митничар. Контрольорите например са с много ниски заплати- около 500 лв. Чувал съм, че хора с по 2 бона заплата напускат работа, за да отидат в ДАИ на малките заплати. Защо отиват, според вас?! Сигурно искат спокойна работа, или пък не искат да са в офис на бюро, а да излязат на пътя! Едва ли, шегува се той.

По думите му, в ДАИ ако не си схемата, те уволняват. Хората им писва и започват да си казват. Не може при всяка политическа смяна да се сменят директорите. Хората, които са задържани, трябва да говорят, за да стане ясно на кого, какво и как. Допускам, обаче, че сега арестуваните ще ги уплашат, че ако говорят, ще получат по-тежки наказания. Вероятно пак нищо няма да излезе. Сигурно ги успокояват, че ще постоят малко в ареста и после всичко ще се забрави. Предлагам премиерът Бойко Борисов не само да вика: „Ние ги чистим”, а да седне и да си поговори с Цветелин Цветанов, заключи Георги Свиленски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5939 |01.04.2016 Екимджиев: Защо Горанов не предяви иск за вредите, причинени от Цветан Цветанов? . 0| 4591 |01.04.2016 Кунева: Закъсняхме с подготовката за председателството на ЕС . 0| 13093 |01.04.2016 Само във Фрог: Двама бизнесмени избират полицейски шеф на София-област . 0| 6938 |01.04.2016 Московски още в сряда предложил шефа на ДАИ за уволнение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads