Реклама / Ads
1| 4688 |16.04.2015 НОВИНИ

Свиленски: Санкции за кметове и полицаи за слаб контрол по пътищата

.
Георги Свиленски
„Вече всички сме убедени, че имаме нужда от нов Закон за движение по пътищата, където да бъдат разписани ангажиментите и отговорностите на общини и шофьори“. Това заяви народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Георги Свиленски. Той допълни, че има нарушения от страна на шофьора, втори път неизпълнение на ангажименти от местните власти, и на трето място занижен контрол. Според него трябва да има ефективни санкции и за кметове, и за полицейски началници, че не са осигурили безопасни условия за движение и превенция срещу инцидент.
 

„Като прибавим към това нещо заниженото обучение на шофьорите, защото в последните години квалификацията на шофьорите е сведена до минимум, имам предвид пазара на шофьорски книжки и начина на получаване - това всичко събрано заедно, дава лоши последствия“, категоричен е Свиленски.

 

Депутатът е на мнение, че ако има спазване на закона и наказание, бързо събиране на глобите - водачите ще се замислят как да постъпят. „Защото, ако се налагат санкциите и той си е плащал глобите и са му отнемани съответните точки, може би няма да постъпи така“, подчерта народният представител. Той смята, че шофьорите са останали с впечатление, че могат да карат, както си искат и когато ги спрат, ще се разберат с пътния полицай. Според Свиленски това е една от причините за системно нарушаване на правилата.

 

На въпрос дали може да се въведе заснемането на инциденти с камера в колата, народният представител обясни, че това е въпрос на законодателство, защото този който е снимал, след това трябва да се яви като свидетел. „Ако това се предложи като мярка - ще бъде обсъдено“, поясни той. Свиленски призова мотористите и всички хора, които имат предложения да ги изпратят в транспортна комисия в парламента, където да бъдат разгледани от специалисти и да бъдат обсъдени във връзка с новия Закон за движение по пътищата. „Ограниченията важат за всички. Отговорността е на всички. Трябва да се спазва законът.“, заключи Георги Свиленски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 4564 |09.04.2015 Каракачанов: Задължителен вот, активна регистрация, люти санкции! . 3| 4141 |08.04.2015 Свиленски: С промените на ГЕРБ паркирането се дава на концесия . 18| 4477 |02.04.2015 Миков: Санкциите срещу Москва плащат хората . 18| 4654 |01.04.2015 Миков: Българите настояват за преразглеждане на санкциите срещу Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads