Реклама / Ads
1| 4786 |19.04.2008 НОВИНИ

Н. Свинаров: Опозицията е слаба

.
Нямало възможности и основания за извънпарламентарен натиск, който да приближи ситуацията до тази през 1997 година. БНД не очаква предсрочен вот, но не биха участвали и в управлението.
 

След три години управление на правителството в повече от секторите на обществено политическия живот се налагат промени, настоя по Дарик радио Николай Свинаров, депутат от БНД. Основното безпокойствие било по повод на икономическите показатели, защото трябвало ясно да се отчитат сериозните икономически параметри като процента на нарастваща инфлация. Свинаров пожела мерки за ограничаване на инфлацията и подобряване на ситуацията по отношение на текущата сметка. Той обяви, че в последните три години в пъти се е увеличил дефицитът по текущата сметка, което е много тежък показател с оглед външния дълг. Относно ремонта на кабинета и изваждането на някои министри от него Свинаров коментира, че структурните промени в парламента ще бъдат относително малко, а повечето ще са в персонален план.

Относно това дали се засилват основанията и подозренията за пресрочен вот Николай Свинаров отговори, че управляващата коалиция ясно е демонстрирала волята си да управлява до края на мандата. Опозицията била слаба, най-малкото в математическия смисъл на думата, а и нямало възможности и основания за извънпарламентарен натиск, който да приближи ситуацията до тази през 1997 година. БНД не очаква предсрочен вот, но считат, че в следващите дни управляващата коалиция мощно и категорично трябва да представи промените и да ги утвърди в пленарна зала с надеждата това да е за добро. Във връзка с хипотетичната възможност БНД да се върне в управлението Свинаров беше категоричен, че в рамките на този мандат за всеки един от депутатите от Българска нова демокрация би било политическо самоубийство да участва в управлението.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4852 |02.04.2008 Опозицията атакува правителството и президента за трусовете в МВР . 3| 5900 |27.02.2008 Опозицията настоява за анкетна комисия заради министерската визита до Монако . 2| 4793 |21.02.2008 Станишев нареди кабинета на опозицията . 7| 5394 |21.02.2008 Протестният митинг на опозицията започна с ентусиазъм и завърши с шопинг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads