Реклама / Ads
5| 5583 |28.11.2007 НОВИНИ

И Свинаров си отива; решението си било негово

.
Бившият министър на отбраната и настоящ председател на Парламентарната комисия по национална сигурност и обществен ред Николай Свинаров оповести тази сутрин решението си да последва изгонените от НДСВ снощи.
 

"Мястото ми е при тях" - категорично каза Свинаров по НТВ. Той се солидаризира с мнението, че смисълът на проекта НДСВ е загубил смисъл след влизането на България в НАТО и ЕС и след като правителството е доминирано от социалистическата партия. Тази теза се застъпва и от Атанас Щерев, бивш депутат от НДСВ. Свинаров отчете, че от 2005 г. насам НДСВ е позарязало дясно-центристките ценности и ако от юни тази година е започнало да зарязва и либералните, на него ще му бъде трудно да остане в такава формация.

Жълтата депутатка от Кюстендил Ваня Цветкова също се присъедини към напускащите. Тя каза по БНР, че възнамерявала да напусне НДСВ още по време на изборите заради това, което се случило в Кюстендил, защото против волята на местното ръководство били наложени за кандидати хора, които отдавна не се идентифицирали с НДСВ и дори са се отказали писмено. Цветкова напускала НДСВ и групата в парламента, но оставала в Народното събрание като независим депутат, тъй като вече шеста година била обвързана с избирателите си и все още им дължала много.

Междувременно Борислав Ралчев, снощи беше изключен от партията и от жълтата парламентарна група заедно с още четирима свои колеги, каза по Дарик радио, че в НДСВ се е провел „лов на вещици”. Ралчев не смята, че изгонването им от Нaционално движение Симеон Втори ще консолидира партията, тъкмо напротив. Той не изключи и възможността „при този подход” в ръководството да се стигне и до смени на жълти министри и заместник-министри в правителството. Запознати твърдят, че сред застрашените били министърът на образованието и науката Даниел Вълчев и на отбраната Веселин Близнаков..

"Който не е готов да работи за каузата на НДСВ и нашия лидер, не е задължен да стои в парламентарната група", с патос заяви в кулоарите на Народното събрание Милен Велчев. В НДСВ нямало процеси на разцепление, разясни той, а колежката му, жълтата депутатка Анелия Атанасова мъдро обобщи, че в НДСВ проблеми нямало!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5046 |01.07.2007 Зелената партия се възмущава от решението за "Странджа", предстои бум от незаконно строителство . 0| 4974 |08.03.2007 Отложиха решението за това, дали Вальо Топлото да остане на топло . 0| 5708 |12.03.2007 Българските медицински сестри няма да бъдат екзекутирани, независимо от решението на съда . 0| 5383 |13.05.2007 Стачната готовност на транспортните работници остава, решението взимат днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads