Реклама / Ads
1| 4084 |12.03.2010 НОВИНИ

Свиват състава на телеком регулатора

.
Членовете на Комисията за регулиране на съобщенията(КРС) да бъдат намалени от 9 на 5,а мандатът им да бъде 5-годишен. Това предвиждат промени в закона за електронните съобщения, които парламентът одобри днес на първо четене.
 

Мотивите за тях според вносителите е, че комисията няма нужда от толкова членове, от една страна. И от друга, необходимостта от съкращаването на разходите за администрация в условията на финансова криза.

От левицата се обявиха против измененията, защото се правела политическа чистка. Социалистите визират текста от поправките, според който в 15-дневен срок от влизането им в сила НС трябва да освободи последните трима избрани членове на КРС.

„Аз досега не съм срещал такъв случай, когато със закон се уволняват хора с мандат", каза Любен Корнезов от Коалициа за България по повод промените.

„Ние не уволняваме никого. Ние възстановяваме съществуващото до май миналата година положение на комисията, която е работила по време на вашия мандат много дълго време с пет члена" , контрира позицията на червените Станислав Иванов от ГЕРБ.

"В последния момент, когато виждате, че изтича мандатът на хората, които вие сте назначили, един месец преди изборите тройната коалиция назначава четирима нови човека, точно поради причината, че не можете да промените мандатите. Да, единият е от квотата на президента, но това са хора, които са назначени от вас, това се прави в последния момент, което, както казахте вие, е груба политическа намеса в независимия регулаторен орган", коментира Иванов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5152 |28.01.2010 Тютюнджиите свиват байряка . 0| 6304 |06.07.2009 Борисов: И сега имам състава на новото правителство . 12| 5075 |28.07.2008 Минчо Спасов: Една трета от състава на МВР трябва да бъде съкратен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads