Реклама / Ads
0| 3885 |02.06.2019 НОВИНИ

Свлачища, тиня и дъжда блокираха пътища в страната

.
Интензивният дъжд и свлечени кални маси на пътното платно доведоха до затваряне на пътя София - Варна. Временно затворен за движението е и пътят Разград - Попово - Антоново. Причината за въвеждането на ограничението е влошената метеорологична обстановка и последици от проливния дъжд в района на община Попово. Временно се ограничава движението по пътя Стара Загора - Нова Загора.
 

Временно е ограничено движението по главен път София - Варна поради препятствие, съобщават от ОД на МВР - Плевен.  Екипи разчистват пътя, допълват от АПИ.

 

Пътят  пътят Разград - Попово - Антоново е затворен заради тиня и наноси земна маса. В момента от екипа на Районната пътна служба в Попово са на трасето. До преди половин час е бил затворен и третокласният път Светлен - Априлово - Омуртаг, казва кметът на Априлово Миран Стоянов. Причината отново е продължилият повече от час и половина проливен дъжд над региона.

 

Проблемен е бил участък от 30-40 метра, затрупан с кал, свлечена от нивите. Движението е нормализирано, след спирането на валежа, допълни кметът.

Дъждът в Поповско продължава с различен интензитет.

 

Временно се ограничава движението по пътя Стара Загора - Нова Загора, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/. Оттам уточняват, че движението в участъка от село Дълбоки до село Оряховица, от км 45 до км 50, е ограничено поради наводнение на пътната настилка. От пресцентъра на пътната агенция съобщават още, че е въведен обходен маршрут от Стара Загора през автомагистрала "Тракия" до Нова Загора.

 

Интензивни валежи от дъжд, придружени от силен вятър и гръмотевици, имаше на много места в страната. Жълт код е обявен в 18 области в Западна и Централна България. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Кърджали, Смолян, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област и София-град.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3862 |02.04.2019 Челна катастрофа между кола и тир затвори тунел ”Витиня” . 1| 4372 |22.12.2018 Затруднен е трафикът по магистрала ”Хемус” до тунел ”Витиня” . 0| 4745 |21.12.2018 Голямо задръстване на ”Хемус” при ”Витиня” . 1| 3599 |05.12.2018 17 участъка от магистрали са в ремонт, в тунел ”Витиня” ще продължи година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads