Реклама / Ads
11| 9840 |26.04.2010 НОВИНИ

Свръх охрана за Борисов и Цветанов в родината на Йоца Амстердама

.
Борисов и Йосич
Заради стара вендета със сръбската мафия, българският премиер Бойко Борисов и дясната му ръка – шефът на МВР Цветан Цветанов, днес са най-пазените лица в западната ни съседка Сърбия. Визитата им преминава при безпрецедентни мерки за сигурност от страна на спец службите и на двете страни, потвърдиха източници на Frognews.bg
 

На пук на балканските бандити първите мъже на двете държави подписаха споразумение именно за съвместни действия в борбата с организираната престъпност. Това обяви днес лично министър-председателят Бойко Борисов на съвместна пресконференция със сръбския си колега Мирко Цветкович.

Двете страни са се договорили за борба с контрабандата, трафика на хора и наркотици. Споразумението ще бъде от полза за работата на службите, разузнаването, контраразузнаването и т.н. България и Сърбия ще си сътрудничат за размяната на информация в реално време. Ще си помагаме, обяви в сръбската столица премиерът Борисов.

Думите на българския премиер и първите му реални договорености със западните ни съседи идват точно година след като дясната ръка на Доган – Христо Бисеров и Тройната коалиция на Станишев пратиха почти ултимативно тогавашния кмет на София и екс главен секретар на МВР да дава показания по течащото в Белград дело срещу сочения за сръбски наркобос Сретен Йосич.

На пресконференция на 23 април миналата година Христо Бисеров, шеф на временната парламентарна комисия, която трябваше да разследва пребиваването и екстрадирането от България на сърбина, известен с прякора Йоца Амстердама обяви, че лидерът на ГЕРБ трябва да се яви пред сръбските магистрати за да дава показания.

Комисията беше сформирана по инициатива на БСП след като пред Окръжния съд в Белград Йосич обяви, че се е скрил в България, където се чувствал в безопасност, тъй като се е ползвал със закрилата на местното разузнаване, Бойко Борисов и собственика на футболния клуб "Локомотив" Николай Гигов.

Като главен секретар участвах в издирването и арестуването на Йосич, как може да съм го покровителствал, коментира по време на миналогодишните атаки столичният кмет и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Той добави, че фактите опровергават изявлението на сърбина и подчерта, че той е бил задържан след престрелка. По думите на Борисов Йосич е споменал името му, защото го е чувал, а на Николай Гигов го знае "защото купува футболисти от него". Според лидера на ГЕРБ Йосич "разчита, че медиите са манипулируеми и нямат акъл дори да съпоставят факти и ще видите какви ще бъдат заглавията на турските вестници".

Борисов опроверга тогава и твърдението на депутата от ДПС Бисеров, че го викат да свидетелства. По-късно се оказа, че то не отговаряло на истината и никой не е призовавал генерала по делото срещу Йосич. "Измишльотините Станишев и Доган не ме интересуват, а Бисеров е техен изпълнител", лаконично коментира лидерът на ГЕРБ. Той изрази подозрения, че именно БСП и другарчетата им от ДПС и НДСВ са скалъпили цялата интрига със Сретен Йосич за да го компрометират предизборно и да разколебаят избирателите. От ГЕРБ даже изразиха опасения, че с подобни манипулации се излага на опасност животът на лидера им, а хора от столетницата бяха даже заподозрени, че съвместно със сръбски комунисти са подготвили активното мероприятие срещу идващите на власт гербери.

Още след ареста на Йосич в центъра на София се заговори, че има опасност за живот на генерал Борисов. Твърди се, че именно заради тези заплахи на няколко пъти сигурността му е била обект на специална охрана. С отмъщението на Йосич се свързваха и хората от хърватската бригада за мокри поръчки, която бе разкрита и обезвредена в София.

Пак от съседна Сърбия сега идват заплахите и към вътрешния министър Цветан Цветанов. В столичния ъндърграунд упорито се говори от няколко месеца, че българският „Октопод”, зад който стои екс шефът в ДАНС, а сега топ арестант Алексей Петров е поръчал килъри от Белград за отстраняването на Цветанов. Името на спец агента и доцент по икономика Алексей Петров – Трактора бе намесено и около ареста на Йоца Амстердама. Тогава се твърдеше, че хора на нарко-боса са спазарили Трактора и бившия главен прокурор Никола Филчев да организират срещу крупна сума освобождаването на сърбина от българския арест. Затова медиите свързаха името на Йосич и с неуспешния атентат срещу бившия командос Алексей Петров. Според други публикации пък сърбинът е човекът, организирал покушението срещу Поли Пантев на остров Аруба заради 600-те килограма кокаин, разпродадени от бившия сикаджия. Неофициално името му беше намесено и около убийствата на създателя на ВИС Васил Илиев през 1995 г. и на един от бившите лидерите на СИК - Милчо Бонев - Бай Миле, както и за мократа поръчка срещу Иван Тодоров – Доктора.

Магистрати коментират, че компроматите срещу Бойко Борисов от миналия април за връзки със Сретен Йосич днес са забравени от обществото и политиците, но трябва да бъдат разследвани защото хора на Станишев са търгували срещу националната сигурност личните си политически домогвания и мераци.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 4745 |24.04.2010 Цветанов: 20 г. не е имало борба с престъпността . 0| 4934 |24.04.2010 Борисов: Няма да ни наказват за бюджетния дефицит . 10| 4833 |22.04.2010 Борисова наруши мълчанието си и навика репортерите . 8| 4948 |21.04.2010 Цветанов се хвали с нова акция "Тотаджиите"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads