Реклама / Ads
32| 6690 |18.01.2010 НОВИНИ

Ст. Тафров или Ф. Димитров вместо Желева?

.
Румяна Желева Източник: Вяра Йовева
Правната служба на ЕП ще се произнесе до края на днешния деня по редовността на декларацията за финансови интереси.
 

Казусът „Румяна Желева” ще се разреши, но той доведе до няколко неприятни извода, един от които бил, че самата госпожа Желева не си съзнава положението, защото където и да се появи оттук нататък, тя ще носи последствията от лошото си представяне пред ЕП, обяви по БНТ социологът Андрей Райчев.

В ГЕРБ се страхуват от Бойко Борисов и никой не се осмелява да му се противопостави, което вреди на самия него, добави Райчев. Точно Борисов трябвало да реши казуса „Желева”, която е негова кандидатура и донякъде негова грешка. Грешката идва от там, че за поста е предложена неподготвена, непрофесионална кандидатура, докато работата на дипломата изисква много други качества, които нашият външен министър не притежава.

Според политолога Евгений Дайнов в България политическите проблеми се решавали с морални,а не с юридически аргументи. Моментът за безболезнено изтегляне на кандидатурата на Румяна Желева вече отминал, добави той и посочи Стефан Тафров и Филип Димитров като подготвени кандидатури на мястото на Желева.

Frognews.bg напомня, че правната служба на Европейския парламент ще се произнесе до края на днешния деня по редовността на декларацията за финансови интереси, попълнена от Румяна Желева в качеството й на евродепутат в предишния мандат на ЕП. Юристите вероятно не са открили формални нередности и нарушения. Утре изтича крайният срок за оповестяване на окончателните оценки за изслушванията на кандидатите за еврокомисари в ресорните комисии на ЕП.

В Страсбург днес започва първата пленарна сесия за 2010 г., която предхожда гласуването на 26 януари, за когато е насрочено гласуването "ан блок" на новия състав на ЕК от страна на евродепутатите. Запознати твърдят, че това ще е времето на най-активни политически договорки между различните фракции на ЕП за налагането на новата Комисия. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4764 |17.01.2010 М. Димитров: Почвайте реформи, защото ще става по-трудно . 18| 5990 |07.01.2010 Вместо Димитров, Борисов уволни пресаташе . 16| 7486 |06.01.2010 Бойко Борисов: Последно предупреждение за Божидар Димитров! . 8| 4928 |11.12.2009 Валентин Димитров ползвал шах за 115 лева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads