Реклама / Ads
17| 7789 |01.11.2010 НОВИНИ

Тайният свидетел Урманов няма документи за дадените на ГЕРБ пари

.
Асен Урманов Източник: БТВ
Тайният свидетел Асен Урманов, който РЗС доведе от чужбина, за да докаже връзки на Алексей Петров с партия ГЕРБ призна индиректно в студиото на bТВ, че обвиненият за Октопод Алексей Петров е бил фактическият собственик и ръководител на „Лев корпорация”.
 

В продължение на години доц. Петров в най-различни твърдения пред медиите и обществото твърдеше, че няма собственост в застрахователната компания, която уж била на евреи, а той само като икономист я консултирал.

Урманов заяви, че до 2005 г. работел при Петров в корпорацията. На два пъти по време на кметските избори в София носел пари на ръка в НДК за партия ГЕРБ.

Алексей Петров ми каза да взема 5 хил. лв. от една фирма, за да подпомогнем новата партия. Занесох парите в щаба на ГЕРБ и поисках приходен ордер, за да отчета после парите. Но г-н Цветан Цветанов настоя да подготвим договор за дарение, обясни Урманов. Според него портията на Борисов получавала дарения и от структури на „Лев корпорация” в страната. Урманов обаче каза, че не разполага с въпросните документи, а те сигурно били в офисите на компанията дарител.

Депутатът от РЗС Емил Василев, който също остана в студиото на телевизията, разви тезата, че тези документи може и да са изчезнали, след ареста на Петров и обиските, които МВР предприе в офисите на компанията. Василев обаче с категоричност обяви, че когато му дойде времето ще изнесат доказателства.

Бившият служител на Трактора – Асен Урманов, разказа още, че между корпорацията на шефа му и ГЕРБ имало добри връзки – разработване на съвместни проекти със софийска община. Според свидетеля нелогично било от 2005 до 2009 г. да си партнират, а после езведнъж доц. Петров да се окаже Октопод.

Урманов още разказа, че напуснал корпорацията защото имал различни виждания за бизнес от шеф си. Преди време обаче хора от службите започнали да притискат него и семейството муу, за да им даде информация за Петров. Заради това излезнал в отпуска и заминал в чужбина. Урманов е категоричен, че между Петров и РЗС нямало нищо общо, просто само от тази партия искали истината.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 74| 15640 |29.10.2010 ПГУ командвало Първанов на „Позитано”, подписвал документи без да гледа . 0| 6143 |26.10.2010 Отсъствието на ключов свидетел отложи делото "Илинден" . 1| 4768 |20.10.2010 Момиче с ученически бележник свидетел на Баретата . 36| 7303 |26.09.2010 Гневен свидетел: Президенството лъже

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads