Реклама / Ads
10| 5284 |18.10.2013 НОВИНИ

Таксиметраджиите - в готовност

.
Източник: Булфото
Таксиметровите шофьори остават в готовност за нови протести. Те настояват за законови промени, които касаят ползването на стари автомобили за таксита, за да могат да работят и с коли, които са на 15 години. В противен случай много от шофьорите няма да имат избор и ще останат без работа.
 

Тези мотиви изтъкна председателят на Асоциацията за защита на превозвачите и таксиметровите шофьори Георги Ряпов след проведената в столицата среща между шофьори от страната и представители на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация”. "Поставихме исканията ни, познати от митинга в Пловдив и смятаме, че има известно желание от страна на “Автомобилна администрация“ за решение на важните в бранша проблеми", каза Ряпов.

Таксиметровите превозвачи искат да се въведе и минимална цена за километър пробег, за да се избегне конкуренцията, както и да отпадане задължителното изискване такситата да са оцветени в жълто. Желанието им е и автомобили с 8 + 1 места да могат да се ползват за такиметров превоз, съобщава "Дарик".

Според Ряпов няма нужда всяка година таксиметровите шофьори да държат психотест. Това е предвидено в новите методики за психологически тестове, които определят степента на риск при водачите и касае шофьорите над 60 години.

От транспортното министерство очакват да проведат разговори и с други организации от бранша. В същото време от на Асоциацията за защита на превозвачите и таксиметровите шофьори искат да бъде създадена Камара на таксиметровите сдружения. До три седмици се очаква да бъде проведена нова среща с представители на държавните институции.

Таксиметровите шофьори от Варна, София, Плевен и Пловдив са представили исканията си да се удължи срокът на общинското разрешително за дейност от една на три години. Остава и категоричната им позиция против въвеждането на патентен данък.

В Пловдив годишната такса за една година е най-висока. Тя е в размер на 200 лева. 120 от тях са за правото за ползването на стоянки, които не покриват броя на такситата в града, а останалите 80 лева са за самото разрешително, уточни Ряпов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4978 |16.07.2013 Таксиметраджиите излизат на национален протест . 15| 5511 |02.12.2012 Лиляна Павлова: Снегорините са вече в готовност . 3| 5536 |04.11.2012 Инж. Лазар Лазаров: Всички снегопочистващи фирми са в бойна готовност . 8| 5044 |05.10.2012 Армията ни не е повишила бойна готовност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads