Реклама / Ads
25| 9246 |08.01.2011 НОВИНИ

Таксиметрови фирми ще искат от КАТ „досиетата” на шофьорите си

.
25-годишният таксиметров шофьор Емил Денев, който беше прострелян през нощта в центъра на София, ще бъде отстранен от работа, ако се докаже, че е с над 60 акта за нарушения по пътищата и няма право да шофира.
 

Това каза за Дарик Людмил Лазаров - изпълнителен директор на „ОК Супертранс" - фирмата, в която работи Денев.
Ще се създаде система, чрез която всички таксиметрови превозвачи да получават информация от КАТ за „досиетата" на шофьорите, които работят във фирмите, за да се избегнат подобни инциденти и да не се оставят на работа хора, които нямат право да шофират, каза още директорът на „ОК Супертранс".

„За съжаление ние нямаме такава информация кой с какви нарушения е и кой има отнети точки като водач. Имахме срещи с МВР, те ни увериха, че другата седмица ще направим отново среща и ще бъде дадена възможност не само на нас, на всички таксиметрови фирми в София, да имаме такава информация кой какъв водач е. Досега не сме имали тази възможност, защото информацията изцяло е класифицирана. МВР трябва да му отнеме книжката, те вероятно са в процедура по отнемането й. Ако ние сме имали информация предварително, че този водач е за отнемане на книжката, щяхме превантивно да го свалим от колата", допълни Лазаров.

Шефът на таксиметровата фирма каза още, че пострадалият таксиметров шофьор Емил Денев работи във фирмата от години.

По думите на Лазаров такива инциденти са често срещани в професията: „Няма нищо свързано с безопасността на таксиметровите шофьори. Това е обикновен чисто битов инцидент между водачи на два автомобила, които по време на движение се засичат, казват си обидни неща през прозорците, накрая спират и се сбиват".

До инцидента се стигна след скандал между таксиметровия шофьор с мъж и жена в друга кола. В полицията са задържани стрелецът и неговата спътница. Това са д-р Васил Лингорски и Ралица Лингорска. Пострадалият Емил Денев е в „Пирогов" с прострелна рана в гърдите, без опасност за живота.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 78| 7223 |08.01.2011 Сините искат Надежда за президент . 2| 6087 |07.01.2011 Искат открит процес по делото "Белнейски" . 29| 5370 |04.01.2011 Р. Петков: Контрабандата е причината да не ни искат в Шенген . 14| 5938 |02.01.2011 Още фалити на фирми предвиждат икономисти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads