Реклама / Ads
29| 8406 |03.08.2020 НОВИНИ

Тактиката на МВР е да тормозят до дупка протестиращите. Отнесоха го майките и децата им /видео/

.
Източник: Системата ни убива
Тактиката на МВР е да се тормозят до дупка протестиращите с надежда да се откажат от блокадите научи Фрог от свои източници във вътрешното министерство. Цялата мисъл на ръководителите във ведомството е насочена към това да се действа силово, а не тактически. Това е една от причините за новосъздадените активни протестни точки и нови блокади.
 

Както се вижда властта разчита основно на действията на полицията. Не се обмислят варианти за преговори, защото няма как МВР да изпълни нито едно от исканията на хората за оставки.

 

Полицаите, които блокираха специализирания бус на майките на деца с увреждания от "Системата ни убива" не са предполагали, че жените, децата и протестиращите ще издържат цялата нощ и ще бъдат непреклонни в исканията си.

 

МВР пусна вчера кадри от блокадата на буса на майките пред Софийския университет с цел да настрои обществеността срещу тя. От други, направени от протестиращите и подкрепящи майките хора, се виждат ясно действията на униформените, които силово се нахвърлят към децата, които са застанали пред полицейския бус. Видеата, които може да видите по-долу са изключително  травмиращи, най-вече заради писъците, които се чуват от майките, които се опитват да бранят децата си от множеството униформени мъже. Кадрите може да видете в края на материала.

 

Разнопосочни са и позициите на служителите на реда. В редиците на МВР хората са разделни на две. Едни от тях искат протестите и блокадите да приключат, за да могат да си починат от смените по опазване на обществения ред. Други са абсолютно категорични, че искат да има оставки и най-вече такива в ръководството на МВР. Отдавна е известно, че  вътрешното напрежение в министерството е заради факта, че смени в ръководството се правят само, за да се чистят едни хора за сметка на други. Полицаите са ангажирани с вътрешни конфликти повече, отколкото с борба с престъпността и опазване на реда в страната.

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6318 |20.07.2020 Лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев алармира, че разследващи от МВР тормозят съпругата му след трансплантация на бъбрек . 9| 7910 |20.06.2020 С ”Имате ли бели ковчези?” часове наред тормозят семейството на журналист от Антикорупциония фонд . 8| 7308 |27.05.2020 Нова дупка зейна върху асфалта във Варна . 8| 6723 |05.04.2020 Омбудсманът: ЧСИ-та тормозят хора без работа в извънредно положение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads