Реклама / Ads
17| 6318 |31.01.2016 НОВИНИ

Танев иронизира Кунева, можела да е министър на всичко

.
Тодор Танев
Не знам напълно мотивите подозирам, че има затруднение в комуникацията между министерството и обществеността, заяви по НТВ проф. Тодор Танев, който ще отстъпи министърския пост в образованието и науката, но ще стане съветник на премиера. Учебните програми бяха готови преди 3 години, макар и силно да са променени сега.
 
Никой не може да каже, че не е знаел за това. Премиерът е имал предвид, че системно комуникацията е била зле, а не, че има системни проблеми. Ако имаше системни проблеми, нямаше да има 3 закона и привличени пари, вина имат малко и журналистите, не може само аз да съм виновен, обясни Танев. Аз съм моята ръка съм внесъл стихотворения, които бяха забравени - на Вапцаров, на Ботев, на Чинтулов. Следващият министър ще има една добре постлана основа, за да продължи нататък, каза Танев.

Основната атака е срещу някои чиновници в министерството. Започнали сме 2-3 проекта като модерното професионално образование, има 4 експериментални колежа, изреди Танев аргументите, с които ще стане съветник на премиера. Но не била негова идеята, а на премиера. Бил го решил в Бургас, където един от колежите би бил там.

За номинацията на Меглена Кунева той каза, че Гражданският съвет на РБ ще се събере както партиите се събират на "Раковска" 134. Юристи още преди 9 септември били поставяне като министри за земеделието или на здравеопазването, защото познавали законите. Ако Кунева била министър на здравеопазването, щяла да го приспособи към европейските закони. Перфектно съм комуникирал и с БАН, и с университетите, и със синдикатите, дано и следващият да го направи, каза той..

Не си спомням какво съм казвал преди година на Бареков, каза Танев по повод това, че му споделил в самолет, че бил затегнал кранчетата и бил като пъдарин спрямо посегателства от страна на определена партия. Такъв манталитет съществува, потвърди той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 6587 |30.01.2016 Танев подава оставка и става съветник на Борисов . 22| 5803 |29.01.2016 Минеков: Уволнението на Танев - пожарникарски отговор на евродоклада . 11| 4893 |29.01.2016 Проф. Танев: Бях в окопна позиция, сам срещу всички . 12| 4315 |29.01.2016 Кунева не знаела, че я гласят за наследник на Танев, била в Амстердам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads