Реклама / Ads
9| 4673 |16.05.2015 НОВИНИ

Танев обсъдил сигурността за матурите в ДАНС

.
Образователния министър Тодор Танев
Образователното министерство взема всички мерки, за да осигури нормалното протичане на държавните зрелостни изпити и да не допусне изтичането на информация за матурите. Матурите ще се проведат на 20 и 22 май и ще съвпаднат с изпитите след седми клас.
 
Това стана ясно от думите на образователния министър Тодор Танев пред Дарик. Той призна, че е напрегнат, тъй като това са първите матури, откакто той ръководи просветното ведомство, но иска да вярва, че рисковете са сведени до минимум.

В отговор на въпрос как ще се пази да не изтече информация за въпросите и отговорите на матурите, той отговори: „Имам чувството, че се притеснявам повече от самите зрелостници. Но това не трябва да го пренасям като притеснение върху всички. Напротив, по-скоро става дума за организирано притеснение.

Ходил съм включително при шефа на ДАНС, дотам сме стигнали. Говорили сме много с различни служби. От министерството е максимално взето предвид всяко възможно нещо, което може, знаете - може да се срине някоя електронна система, да спре токът, да изтече информация, да бъде измъкната. Това всяка година се случва по някакъв начин за съжаление. Въпросът е, че искам да вярвам, че всичко ще бъде максимално добре подготвено и рисковете сведени до минимум, за да може всяко дете да покаже максимума от себе си спокойно и да няма изкуствено облагодетелстване от друга страна", каза той.

Борбата с преписването ще се води по всички възможни съществуващи методи, категоричен бе образователният министър. Той призна със съжаление, че техниката в такива случаи става все по-незабележима и изрази мнение, че тук въпросът е такива ли да останат изпитите, които са „просто непригодни да посрещнат възможността да бъде филтрирано преписването".

Запитан какви трябва да станат изпитите и какъв е смисълът да се наизустява материал, след като всяко дете може да намери отговор на въпросите в интернет, проф. Танев призна, че "училището е до голяма степен догонващо, ако въобще догонва това, което се случва в живота".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4804 |09.05.2015 Танев ха да запее „Лале ли си, зюмбюл ли си”, шофирайки със 140 км/ч . 8| 4389 |28.04.2015 Танев: Радикална реформа идва в пакет . 12| 5124 |24.04.2015 Тодор Танев: Образованието не е обновявано от XIX век . 11| 4509 |19.04.2015 Тодор Танев: Правят се одити в различни места на министерството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads