Реклама / Ads
4| 5031 |03.02.2011 НОВИНИ

Танов е бил контролиран, призна Велчев

.
Борис Велчев
Не изключвам възможността директорът на Митниците Ваньо Танов да е бил подслушван и след като разписаните за него СРС са били прекратени. Това каза преди заседанието на Висшия съдебен съвет обвинител номер 1 Борис Велчев.
 

Той уточни, че тъй като не са открити данни за престъпление, използването на СРС-та по отношение на шефа на Митниците е прекратено преди да изтече шестмесечният срок, за който са поискани.

Според главния прокурор специалните разузнавателни средства трябва да се използват по начин, по който цялата информация да стига до заявителите в разумен срок от ден-два. В момента обаче системата била претоварена.

"От една страна казваме стига с тия тайни и с тия СРС-та, всичко се прави на тъмно. Обществото не знае. Това е безобразие. От друга страна като се изнесат резултати от СРС-та казваме обратното. Хубаво е да решим какво искаме", коментира още главният прокурор.

„Изтичането на СРС не е честа практика", убеден е Велчев. Той призна, че такива случаи е имало в последните години, но те са малко. Главният прокурор каза още, че в момента действително се ползват повече СРС, което обаче задръства системата и забавя тяхното получаване. „Това извращава смисъла на СРС", каза още главния прокурор.

Той призна, че е напълно възможно прокуратурата да е увеличила исканията си за използване на СРС. „Надявам се колегите да го правят грижливо", изтъкна главният прокурор.

Днес Борис Велчев ще се срещне с парламентарната комисия за контрол на СРС-тата. Там ще се обсъждат 2 група въпроси - изтеклите записи от разговори на властта и законовото уреждане за използването на СРС.

Обвинител номер 1 каза още, че следващата седмица се чака експертиза от БАН за изтеклите записи, както и дали става дума за СРС-та, откъде са изтекли и дали са манипулирани. Обясни и мотива прокуратурата да се ангажира с разследване на един конкретен разговор - този за „Леденика".

„Обществото очаква от нас конкретни резултати", каза в заключение Борис Велчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 69| 5912 |02.02.2011 Сините загубиха битката срещу Цветанов . 28| 5005 |01.02.2011 Прокуратурата оневини Цветанов за СРС-то на горнооряховските лекари . 31| 5789 |31.01.2011 М. Велчев: Лъжа и манипулация е, че сделката с външния дълг е неизгодна . 2| 6718 |30.01.2011 На Сурва се разбра, че Перник установява връзка с китайски град

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads