Реклама / Ads
6| 4950 |18.04.2011 НОВИНИ

В. Танов: Пращаха ми анонимни sms-и

.
В. Танов
"Корабът чака на Солун, какво ще правим с цигарите?", пишело в един от тях. Във всичките предходни години при наближаващи избори имало отстъпление от дадена политика. Сега не било така, но премиерът не можел да даде гаранции, че структурите по места няма да упражнят натиск, каза шефът на митниците.
 

Категоричен съм, че срещу мен не могат да бъдат събрани данни за някаква нередна дейност; през целия си живот не съм извършвал такава
, каза по НТВ шефът на А Митници В. Танов. Синът ми работи като управител на боулинг в Търново, на заплата е, няма собствен бизнес. Чакам да завърши проверката по случая с неговото подслушване, каза той. Танов разказа, че получавал и анонимни sms-и (напр. с текст: "Корабът чака на Солун, какво ще правим с цигарите?"), за които отправил запитвания към прокуратурата. Frognews.bg напочня, че Танов беше разработван заради съмнения за контрабанда и по досъдебното производство бяха използвани СРС-та. Той използвал пет телефона и всичките му номера били дадени за подслушване. Подслушван бил телефонът на сина му.

В Митниците има значителни промени; някои неща обаче не са претърпели развитието, което ми се иска, каза Танов. Ако сега трябвало да си даде оценка, тя щяла да е между 4 и 4,50. Положителното било, че имало контрол върху вноса на горивата. Наредба № 3 гласяла, че всички горива постъпвали в данъчни складове и се измервали, после се пускали за свободно потребление и също се измервали на изхода. Междувременно бил наложен и акциз с нулева ставка върху маслата.

Увеличени са постъпленията от акциз на горивата, каза Танов. Това се дължало на наредба №3 и на намалението на фиктивните износи.

За разлика от другите европейски страни, където се правят изследвания по няколко пъти годишно колко са пушачите, у нас се приема, че те са константна величина
. Няма теоретична възможност да увеличаваш акциза, а физическите обеми да не мърдат, каза Танов. Целта на увеличението на акциза не е свързан с приходите, а с намаление на потреблението. 85 милиона къса цигари били задържани през първото тримесечие на тази година. Ние имаме неблагоприятно географско положение -  граничим с такива, които не са членки на ЕС и цигарите са по-евтини, обясни той.

Надявам се, че изборите няма да се отразят негативно върху работата на митниците
. Във всичките предходни години при наближаващи избори е имало отстъпление от дадена политика. Сега не било така, увери Танов. Премиерът обаче, с когото Танов скоро имал среща, не можел да даде гаранции, че структурите по места няма да упражняват натиск, каза шефът на митниците.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 4971 |15.04.2011 Цв. Цветанов: Тежката икономическа криза засили битовата престъпност . 13| 4792 |15.04.2011 Цветанов: Надявам се „Наглите” да не са с условни присъди! . 74| 6356 |15.04.2011 Цв. Цветанов: За откраднати 16 милиона - условна присъда . 11| 5180 |01.04.2011 Цветанов: Стоилов, кажи за връзките си с Октопода!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads