Реклама / Ads
12| 6489 |30.05.2012 НОВИНИ

В. Танов вдигна мерника на митница Свиленград; закрива я

.
В. Танов
Наложени са дисциплинарни наказания за трима от ръководителите на свиленградската митница, те са понижени в ранг, което е най-тежката санкция преди дисциплинарно уволнение.
 

Митница Свиленград да бъде закрита. Това ще поиска от финансовия министър С. Дянков шефът на агенция "Митници" генерал Ваньо Танов, разкри сам той на брифинг в администрацията на митницата. В близките 2-3 месеца ще наблюдаваме митницата и вероятно ще предстоят управленчески решения, които са в правомощията на министъра, но съществуването на митницата в Свиленград в момента е под въпрос. Ако се стигне до закриването, на територията на Свиленград ще останат бюра, които ще минат под ръководството на други митнически териториални звена като например Пловдив и Бургас, осведоми Танов.

Наложени са дисциплинарни наказания за трима от ръководителите на свиленградската митница, те са понижени в ранг, което е най-тежката санкция преди дисциплинарно уволнение. С наказания е и шефът на митницата Тодор Караиванов, който все пак остава на поста си до обявяването на конкурс за мястото му. Шефът на смяната, в която бяха изловени при акция "Митници" на 2 май с рушвет от 15 000 лева 8 митничари - Димитър Костов, е понижен в длъжност. Със същата санкция е и шефът на пункта "Капитан Андреево" Господин Господинов. И двамата обаче ще останат да работят в системата.

Част от мотивите за рестриктивните мерки са и заради лошите резултати, които митничарите от свиленградската митница са показали на теста за лоялност. 17% от всичките 270 служители на ведомството са се провалили тотално на този тест, а други 40% са заведени от психолога в графа "контрапродуктивни". Те са признали в препитването за лоялност, че са правили нарушения на закона между 5 и 10 пъти. Освен това смятат, че е нормално да се лъже и краде като цяло в държавата. Най-тежък обаче бил резултатът от големия процент митничари, които си признали, че няма да издадат свой колега, дори и да знаят, че той участва в корупционни схеми.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 66| 6321 |30.05.2012 Цветанов: Най-голямото бедствие е не земетресението, а БСП-управлението . 80| 9034 |29.05.2012 Цветанов: Станишев и Румен Петков да отговарят за мафията . 33| 8443 |28.05.2012 Цветанов: Брендо е върхът на кокаиновата мафия у нас . 43| 5521 |24.05.2012 Цв. Цветанов представи в холандския парламент работата на МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads