Реклама / Ads
13| 4802 |21.02.2011 НОВИНИ

Танов забъркан в СРС-та и в Хасково

.
Ваньо Танов
Досъдебното производство, по което има приложени специални разузнавателни средства и е прихванат шефът на Митниците Ваньо Танов, е в Хасково. Новината бе потвърдена от наблюдаващия разследването прокурор и говорител на окръжното обвинение Павел Жеков, пише „Всеки ден”.
 

Първоначално разследването е образувано в София през март миналата година, а в Хасково материалите са пристигнали през септември и срокът за разследването е удължен. Папките са в Хасково, а не в столицата, защото не са установени висши служители на митницата, които да са съпричастни към контрабандата, обясни Павел Жеков. В момента разследването се води не за контрабанда, а за данъчно престъпление, обясни още прокурорът.

По случая има четирима заподозрени, които се занимавали с карго превози от Турция. Внасят стока, която по документи е едно, а всъщност е друго, значително по-евтино, така се спестява мито, обясни за „Всеки ден” схемата Павел Жеков. На двама от мъжете им е наложена мярка за неотклонение парична гаранция. Те не са криминално проявени и не са осъждани.

Ако се стигне до обвинителен акт, то пред съда в Хасково е твърде вероятно като свидетел да бъде разпитан и Ваньо Танов. Павел Жеков отказа да съобщи подробности по случая.

Към момента все още не може да се говори колко е щетата за държавата от неплатеното мито. Има назначена експертиза, за която трябва време, обясни обвинителят. Точната цифра можела да се изчисли едва, когато от Турция изпратят всички документи, които да бъдат сравнени с българската митница. До момента властите в Турция предоставили на колегите си в България документи само за един месец, в който четиримата мъже осъществявали внос. Това е твърде малко, за да говорим за щета, заключи Павел Жеков.

По-рано днес пък депутатът от ГЕРБ Иван Петров заяви, че съществува тежка корупционна схема на митница Свиленград.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 10874 |21.02.2011 САС постанови – 20 години затвор за Полфрийман . 16| 5083 |21.02.2011 Полиграфът уловил теча на СРС-та . 80| 5466 |20.02.2011 Цв. Цветанов: Бъдещият президент на страната ще бъде от политическа партия ГЕРБ . 40| 6657 |18.02.2011 НАП ще "осветли" имотното състояние на Цветанов до седмица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads