Реклама / Ads
5| 4287 |19.09.2015 НОВИНИ

"Тапи" и нерви по магистралите

.
Колоните нямат край
Трафикът по Е 79 е много интензивен. Хиляди напускат страната, за да прекарат почивните дни в Гърция. Задръствания има на магистрала „Тракия”.Двукилометровото разстояние от края на Магистрала „Струма“ до граничния пункт ГКПП „Кулата“ беше затапено. Разстоянието се изминаваше за около 30 минути.
 
Тази „тапа“ беше предречена още при строителството на магистрала „Струма“, тъй като движещите се по двулентовия и еднопосочен път в посока Гърция попадат пред границата в задръстване.

Това се получава поради бавното преминаване между граничните пунктове „Кулата“ и гръцкия „Промахан“.

Трафикът по Е 79 между Благоевград и Сандански е много интензивен. След Сандански пътуването по 14-те километра от магистрала „Струма“ е нормално, но колкото повече се приближава потокът към граничния пункт, толкова повече се затяга „тапата“

Помрачено бе началото на почивката и на хиляди българи, тръгнали да пътуват по Автомагистрала магистрала „Тракия”. В участъка между София и Пазарджик на 4 места са се извили огромни колони, а колите буквално пъплят по аутобана.

Десетки автомобили са аварирали заради високите температури и бавното предвижване.

Тапите започваха още от излизането от София. За тези, които напускат София през Околовръстното шосе към АМ „Тракия”, предвижването им коства поне около час.Преди Пазарджик пък движението направо беше блокирано, на пътници с автомобили без климатик им ставаше лошо.Шофьори, пътуващи често в тази посока, не помнят такова задръстване. Някои от тях дори препоръчват да не се тръгва по АМ "Тракия".

Засилен е трафикът по АМ „Люлин“ след разклона Перник – Кюстендил до село Усойка, Благоевград. Препоръчва се на водачите да използват стария път - Перник – Кюстендил – Дупница, съобщават от пресцентъра на МВР.

Няма пътни инциденти, осигурено е полицейско присъствие и контрол по главните пътища и възловите места в страната, на участъците с интензивен трафик са разположени и допълнителни полицейски сили.  
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4705 |18.09.2015 Антони Тренчев от РБ: Магистралите ни станаха гробищни алеи . 0| 4913 |26.07.2015 Москов: Имам много здрави нерви . 0| 4833 |23.06.2015 Министър Павлова: Пускаме магистралите на първи юли . 0| 4353 |23.06.2015 Борисов реже от магистралите в името на здравето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads