Реклама / Ads
1| 8671 |17.03.2014 НОВИНИ

Търг за оръжия прави НАП

.
„Огнестрелни и газови оръжия ще бъдат изнесени на търг от столичната дирекция на НАП през април. Продават се 162 изделия, разделени в четиринадесет групи. В списъка са включени както колекционерски оръжия – пистолети „Маузер", карабини „Манлинхер" и др, така и употребявани пистолети, карабини, пушки и пълнители за тях.
 

Някои от оръжията са с възстановими функции, а други могат да се използват само за резервни части, съобщиха от приходната агенция.

Част от продаваните оръжия са изоставени от собствениците си след изтичане срока на техните разрешения. Други са отнети в полза на държавата от съдебните органи и също подлежат на публична продан.

За участие в търга се допускат само лица, които притежават актуални разрешения за извършване на някои от дейностите, посочени в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Кандидат-купувачите могат да наддават за една или повече групи. Предложенията за участие в търга се представят за всяка вещ или група вещи поотделно в срок от 2 до 4 април т.г. В същия срок трябва да бъде внесен и депозит от 20 на сто от първоначално обявената тръжна цена за съответната вещ или група.

През април столичната НАП ще обяви за публична продан и изделия от злато, сребро и скъпоценни камъни на обща стойност около 100 хиляди лева. По-голямата част от артикулите са бижута - комплекти от колиета и обеци, гривни, брошки и др. Сред изделията, които ще бъдат продавани има брошки и пръстени с вградени диаманти, изумруди, сапфири и др. скъпоценни камъни, златна табакера, златни зъболекарски дискове, златна кутия с блюдо, златни и сребърни монети. Ще бъдат изнесени на търг и сребърни комплекти прибори за хранене, датиращи от 1896 г. с гравиран монограм (фамилен герб), както и стари джобни часовници, повечето от които изработени от неблагороден метал. Част от изделията са уникат и авторска изработка, а други са с антикварна стойност.

На търг предстои да бъдат изнесени и машини за производство на цигари (цигарено-филтров агрегат, филтропоставяща машина, пълначна машина, целофанираща машина, целофанираща стек машина и др.) на обща стойност 84 хил. лева. Машините са иззети от цех за нелегално производство на тютюневи изделия.

Подробности за обявените от столичната НАП търгове: списък на вещите, продажната им цена, размерът на депозита, времето и мястото на огледите и продажбите могат да се видят на място в сградата на НАП София, ул. „Триадица" №2, както и на интернет страницата на НАП – www.nap.bg в рубриката „Продажби". Информация за предстоящите търгове ще е достъпна след обявяването им.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 5743 |15.03.2014 Местан: Борисов прави жалък опит да отпуши анти-ДПС вълна . 10| 5228 |11.03.2014 Кунева: Правителството бяга от отговори за работните места, корупцията и сигурността . 5| 5036 |11.03.2014 Калфин за медийното събитие: Помпозна правителствена "революция" в земеделието . 62| 6542 |10.03.2014 Станишев: Ще подкрепяме правителството, докато изпълнява програмата си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads