Реклама / Ads
0| 3886 |07.01.2019 НОВИНИ

Търговците и превозвачи на горива подготвят протести

.
Събрани са над 2500 подписа против закона.
Националното сдружение на търговци и превозвачи на горива обявиха, че законът за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход обрича на фалит малките бензиностанции в страната. От бранша заплашиха, че ще организират протести, подобни на тези на ”Жълтите жилетки” във Франция.
 

От Националното сдружение на търговци и превозвачи на горива заплашиха с протестни действия още тази седмица, ако не бъдат преразгледани текстовете в Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход. По думите на представители от бранша законът обрича на фалит малките бензиностанции в страната.

 

,,Според предвижданите промени в Закона, търговците трябва да имат капитал от 1 милион лева и гаранция от 500 000 лева, за да се регистрират и да влязат в пазара на петрол. На практика това поставя в невъзможност много от търговците да се регистрират и да влязат на пазара. От нашето сдружение сме построили своите бензиностанции в най-бедните райони, в селата. Давам един пример - малката селска бензиностанция ще внесе гаранция от 20 000 лева, а мощната бензиностанция също ще внесе 20 000 лева. В такъв случай няма справедливост. Това са бариери, които поставят бизнеса в условие да не го изпълнява. Това ще доведе до повишаване на цените. Затова молим институциите за спиране на закона. Инициирахме подписка от гражданите и събрахме над 2500 подписа против този закон. Обърнахме се към омбудсмана Мая Манолова да внесе тази подписка в Конституционния съд, защото това е гласът на хората'', заяви пред журналисти Симо Симов, говорител на Сдружението.

 

Той обяви също така, че от бранша предвиждат да организират протести, подобни на тези на "Жълтите жилетки" във Франция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4031 |03.01.2019 500 българи ще се включат в протеста на превозвачите в Брюксел . 3| 4528 |02.01.2019 Български превозвачи готвят протест в Брюксел . 0| 4065 |26.12.2018 Иззети са над 1000 тона некачествени горива за година . 1| 3497 |11.12.2018 Превозвачите и транспортният министър обсъждат пакет ”Мобилност”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads