Реклама / Ads
35| 5017 |30.07.2013 НОВИНИ

Тържествено връчват на Орешарски подписи в негова подкрепа

.
Премиерът Пламен Орешарски Източник: Булфото
В сградата на Министерски съвет министър-председателят Пламен Орешарски ще се срещне с представители на Гражданска инициатива „За нов обществен договор” по тяхно искане, съобщиха от правителствената информационна служба.
 

С тържествено шествие подписка в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски ще бъде внесена в Министерски съвет, съобщиха организаторите от Гражданската инициатива „За нов Обществен договор".

То ще започне в 10:30 часа от градинката на „Кристал” в София, ще продължи по бул. „Цар Освободител", за да стигне до сградата на Министерски съвет. Организаторите от гражданската инициатива предвиждат 28 кутии от 28-те области на България, с които да бъде внесена подписката.

Събраните подписи само за 20 дни са повече от 260 000, похвалиха се организаторите.

Междувременно контрапротестиращите се разграничиха от тази инициатива и обясниха, че имат друга подписка, в която до неделя бяха събрани близо 360 000 подписа, предаде бТВ. Привържениците на кабинета също възнамеряват да внесат документа в Министерски съвет с копие до Народното събрание и Президентството.

Целта на инициативата на „За нов Обществен договор" е да бъдат обсъдени възможностите за реализиране исканията на гражданите до края на годината и сформиране на съвместна работна група с експерти от Министерския съвет, Народното събрание, ресорните министерства и гражданската инициатива, която да подготви предстоящото провеждане на Кръгла маса.

Идеята е на нея да бъдат обсъдени нерешени обществено-значими проблеми, стоящи пред България от години. Кръглата маса цели още постигането на национално съгласие чрез сключване на нов Обществен договор, гарантиращ прозрачни правила и норми във взаимоотношенията на гражданите с институциите.

Основен лозунг на инициативата ще е „Орешарски, свърши си работата!". Тържественото шествие трябва да символизира началото на демокрацията в България.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 108| 6444 |29.07.2013 Орешарски контраофертира протестиращите: Чакам ви в Министерски съвет . 98| 5797 |29.07.2013 Протестиращи искат дебат с Орешарски; топката е у него . 27| 5254 |28.07.2013 Орешарски подкрепи Македония за НАТО и в ЕС на четири очи . 137| 5953 |27.07.2013 Орешарски го няма на Бузлуджа, словото му прочете военният министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads