Реклама / Ads
1| 5378 |21.10.2009 НОВИНИ

Търсят европейски експерти за делото “Маргини”?

.
Оново с провал завърши поредното заседание по делото срещу братята Маргини. Здравните неволи на подсъдимия Иво Карагеоргиев блокира работата на магистарите. На заседанието стана ясно, че и медиците не искат да му изготвят експертиза.
 

От 19 октомври. той пак е на лечение в клиниката по кардиология на болница "Св. Екатерина".
На предишното заседание съдия Лада Паунова назначи нова експертиза, която да установи здравословното състояние на Карагеоргиев. Двама кардиолози от болница "Св. Екатерина" и едно вещо лице - Станислав Христов, предложени от шефа на клиниката трябваше да дадат заключенията си.

По-късно обаче се оказа, че работата на двамата медици е блокирана от "конфликт на интереси", и не могат да изготвят експертизата. Проблемът бил, че вече са лекували Иво Карагеоргиев.
Съдът поискал нови експерти да бъдат назначени, за да се установи състоянието на подсъдимия.
На 15 октомври обаче един от новите кардиолози, д-р Радев, подава молба за отвод с мотив, че нямал опит в изготвянето на съдебно-медицински експертизи.
Другият нов кардиолог д-р Доганов пък не бил открит, за да му бъде връчена призовката като съдебен експерт.

Вещото лице Станислав Христов също направи опит да избяга от експертизата, обяснявайки че не могъл да се свърже с кардиолозите, а вече имал и ангажименти към студенти. Затова днес не се появи в съда.
След поредния процедурен финт, съдия Лада Паунова предприе радикални мерки и разпореди - до 3 дни прокуратурата да й представи предложение за нови експерти кардиолози, които да прегледат подсъдимия Карагеоргиев.
След отложеното заседание прокурор Роман Василев заяви, че ще поискат експерти кардиолози от ЕС.
Защо ние трябва да ги търсим. До този момент винаги съдът е търсил експерти, коментира и Николай Kокинов.
Той обаче се съмнява, че ще намерят експерти, склонни да изготвят становище.
До момента има тих бойкот, категоричен е Кокинов.

Не се шиканира процеса, категоричен бе адвокат Людмил Рангелов, защитник на Карагеоргиев. Той заяви, че защитата ще протестира, ако държавното обвинение избере за експерти лекари от МВР болница.
Според него клиентът му трябва непрекъснато да бъде наблюдаван от експертите, за да бъде становището им коректно.
"Една болест търпи развитие", смята адвокат Рангелов. По повод идеята на прокуратурата за европейски експерти той заяви, че "европейското сърце и българското са едни и същи".

Софийска градска прокуратура е изпратил писмо до директорите на три болници Александровска болница, ВМА и болница на МВР да предложат експерти, които да прегледат Иво Карагеоргиев.
Относно възраженията на защита за експерти от МВР болница Кокинов заяви: „Нямам намерение да угаждам на защитата." Той поясни, че експертите в крайна сметка ще бъдат посочени от съда.Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4812 |19.10.2009 Засекретиха делото Галеви . 4| 4953 |15.10.2009 Делото "Ямболската адвокатка" няма да тръгне . 8| 13067 |15.10.2009 Скандални вещи лица по делото "Софийски имоти" . 4| 5029 |14.10.2009 Марио Николов: Нямам какво да кажа по делото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads