Реклама / Ads
4| 4477 |24.11.2009 НОВИНИ

Търсят наказателна отговорност от Юзеирови

.
Али Юзеиров ще бъде разпитван на 27 ноември в Окръжната следствена служба - Търговище в присъствието на адвокат по обвинение за едро хулиганство.
 

Frognews.bg съобщи още миналата седмица, че днес братя Юзеирови ще бъдат обект на птокуратурата в Търговище по информация на Юзеир Юзеиров, който в телефонен разговор се оплака, че посолство му предлага да стане политически емигрант в собствената си страна. Oбвинението е повдигнато във връзка със строителството на първия паметник, наречен турски войн" в село Славяново. Съобвиняем заедно с него ще бъде и брат му Юзеир Юзеиров (Росен Йорданов), каза за Дарик наблюдаващият прокурор Стефан Христов. Срещу него има досъдебно производство и за това, че е организирал митинг-събрание на открито, въпреки че то е прекратено със заповед на кмета на Община Попово и във връзка със създаването и прокламирането на партия, основаваща се на етнически или верски различия.

Frognews.bg припомня, че първият сигнал за братя Юзеирови, бе подаден на 10 юли във връзка с регистрацията на сдружение "Български червен полумесец". На 12 юли прокуратурата в Търговище изготви искова молба до съда в Търговище за заличаване на това сдружение след преценка, че се касае за нарушение на международни конвенции, според които всяка държава може да има само едно сдружение на Червения кръст или Червения полумесец.
По случая бе образувано гражданско дело. Съдът заседава през октомври, но тогава обсъждането бе отложено за декември, тъй като адвокатът на братята не бе допуснат.

Втората преписка в Окръжна прокуратура е от 26 август тази година. Тя бе образувана по справка от регионалната дирекция на ДАНС. В нея е посочено, че от 2006 до 2008 г. собственикът на ЕТ "Росен Йорданов" е купил значително количество земеделски земи, за които е представял договори за получени заеми най-вече от чужбина. Наложена е данъчна ревизия на Росен Маринов Йорданов (Юзеир Юзеиров).

В момента продължава предварително производство по случая за изясняване произхода на парите и има ли данъчна измама, коментира днес окръжният прокурор Драгомир Сяров. Все още няма съдебно производство по случая.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4945 |22.11.2009 Юзеирови нагазиха столипинци . 30| 5169 |17.11.2009 Юзеирови строят нов паметник на мюсюлманския войн . 12| 5054 |14.11.2009 Ахмед Доган: Спокоен съм! Няма да изскочи заекът, който търсят! . 7| 4907 |12.11.2009 БНТ не носи отговорност за новините на турски език

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads