Реклама / Ads
2| 4846 |20.09.2017 НОВИНИ

Разпоредили на служба КОС да съсипе ”Емко” от проверки

.
Докато работниците протестират, министър Караниколов действа
Служба Контрол на общоопасните средства (КОС) към МВР е получила разпореждане ”отгоре” да проверява частните предприятия на фирма ”Емко”, в това число и ”Дунарит” денонощно и да се ”хваща” дори за най-дребните неща или дори да си измислят, за да бъдат лишени те от лиценз.
 
Това съобщиха за Фог нюз високопоставени служители на вътрешното ведомство пожелали анонимност. Според тях министърът Радев и заместниците му били наясно, че става въпрос за "мокра поръчка", но си траели, защото можели да изхвърчат, ако само си отворят устата. Страх и хаос е в МВР, твърдят нашите източници. Безобразия се извършвали и по време на прехвалените акции срещу престъпни групи. За някои от тях се налагало да събират хора от различни сектори, защотo служители не желаели да участват в поръчкови схеми и излизали в отпуск или "боледували". Същата ситуация била при атаката срещу КТБ преди три и половина години.

Междувременно министърът на икономиката Емил Караниколов отново влезе в ролята си на послушна маша и изпълни поредната поръчка, за да докаже, че ”Емко” трябва да остане без лиценз.

Този път Караниколов е сезирал прокуратурата , че ВМЗ и "Кинтекс" са сключили  договори само с "Емко", при това без до бъде проведен търг за най-ниска цена с останалите играчи на пазара, съобщи Нова телевизия.

Затова се проверява периода 2015 - 2016 година, за да се открие каквото трябва. И без съмнение, то ще бъде открито, след като министърът се е сетил сега да подаде сигнал.

Резултатът може да е само един - анулиране на вече сключени договори между "Емко" и ВМЗ и край на частното предприятие.

Така ще се наложи други заводи да поемат договорите на "Емко", като вероятно при тях няма да се открият никакви нарушения, както от служба КОС на МВР, така и от противопожарната служба.  
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5626 |28.06.2017 Двама ексшефове на КЕВР са с обвинения за престъпления по служба . 1| 5991 |22.06.2017 Руски дипломат оглави Службата на ООН за борба с тероризма . 2| 7673 |22.06.2017 Шефът на НСО ще съди подп. Марков, който нарече службата ”слугинска” . 6| 15004 |21.06.2017 Н. Марков: В НСО пее Петела от Бояна, службата унизи Лозан Панов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads